Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Producătorii de tomate au trecut testul gerului
07.03.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1048

Legumicultorii olteni care s-au înscris în programul „Tomate în spații protejate” au trecut cu bine de vremea capricioasă de săptămâna trecută. În județul Olt, din cei peste 3.400 de fermieri care au solicitat acest sprijin financiar, doar un singur fermier a avut cultura compromisă în totalitate.


 Săptămâna trecută, Oltul s-a aflat sub Cod Portocaliu de ninsori, ger și viscol. Termometrul a indicat pe timpul nopții, minus 20 de grade. Temperaturi care puteau afecta răsadurile de tomate. Însă, oamenii s-au dovedit buni gospodari, iar iarna nu i-a luat prin surprindere.
Zeci de legumicultori care au solicitat ajutorul de minimis pentru tomate au început plantarea acestora în solarii.
Consilierul ministrului Agriculturii, Florin Ciobanu spune că primele tomate oltenești vor apărea în piețe la începutul lunii mai.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Oltenii luară banii pentru tomate

Primii 1.000 de legumicultori olteni înscriși în Programul Tomata care au depus documentele justificative ce atestă vinderea celor 2.000 de kilograme de roșii au primit banii. Reprezentanții Direcției Agricole spun că, până la sfârșitul săptămânii, alți o mie de fermieri vor avea banii în conturi. Pentru ciclul întâi al producției producătorii mai au la dispoziție doar două zile să-și valorifice marfa, termenul limită fiind 15 iunie.
13 Iun 2018

Rușii scot la vânzare acțiunile Alro

Acționarii majoritari ai Alro, Vimetco și Conef anunță lansarea unei oferte publice de vânzare a acțiunilor pe care le dețin. Acționarii principali dețin aproape 84,2% din acțiunile companiei, iar în anunțul de vânzare nu este specificat câte dintre acestea vor fi scoase la vânzare. Decizia a fost luată în contextul în care, în primul trimestru al acestui an, Alro a înregistrat un profit net superior celui din anul precedent.
18 Iun 2018