Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Producătorii de tomate au trecut testul gerului
07.03.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1012

Legumicultorii olteni care s-au înscris în programul „Tomate în spații protejate” au trecut cu bine de vremea capricioasă de săptămâna trecută. În județul Olt, din cei peste 3.400 de fermieri care au solicitat acest sprijin financiar, doar un singur fermier a avut cultura compromisă în totalitate.


 Săptămâna trecută, Oltul s-a aflat sub Cod Portocaliu de ninsori, ger și viscol. Termometrul a indicat pe timpul nopții, minus 20 de grade. Temperaturi care puteau afecta răsadurile de tomate. Însă, oamenii s-au dovedit buni gospodari, iar iarna nu i-a luat prin surprindere.
Zeci de legumicultori care au solicitat ajutorul de minimis pentru tomate au început plantarea acestora în solarii.
Consilierul ministrului Agriculturii, Florin Ciobanu spune că primele tomate oltenești vor apărea în piețe la începutul lunii mai.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Se construiește un bloc ANL pentru medici

Agenția Națională pentru Locuințe a desemnat constructorul și proiectantul pentru ridicarea unui bloc ANL de 20 de locuințe, în Slatina. Imobilul va fi construit din bani de la Guvern și va fi oferit spre închiriere cadrelor medicale din Sănătate. Primăria Slatina va asigura, din bugetul local, fondurile pentru rețelele de utilități. Un proiect în acest sens va fi supus aprobării Consiliului Local, în următoarea ședință.
21 Mar 2018

Mobilizare generală pentru asocierea fermierilor

Reprezentanți din conducerea centrală a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, dar și ai celorlalte instituții din domeniul agricol au luat parte la o dezbatere interactivă cu fermierii din Olt. Principala temă a fost asocierea producătorilor, în vederea accesării de fonduri pentru construirea depozitelor de legume și fructe. De aici, asigurarea desfacerii la un preț mai bun, dar și livrarea producției către supermarketuri.
15 Mar 2018