Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Producătorii de tomate au trecut testul gerului
07.03.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1053

Legumicultorii olteni care s-au înscris în programul „Tomate în spații protejate” au trecut cu bine de vremea capricioasă de săptămâna trecută. În județul Olt, din cei peste 3.400 de fermieri care au solicitat acest sprijin financiar, doar un singur fermier a avut cultura compromisă în totalitate.


 Săptămâna trecută, Oltul s-a aflat sub Cod Portocaliu de ninsori, ger și viscol. Termometrul a indicat pe timpul nopții, minus 20 de grade. Temperaturi care puteau afecta răsadurile de tomate. Însă, oamenii s-au dovedit buni gospodari, iar iarna nu i-a luat prin surprindere.
Zeci de legumicultori care au solicitat ajutorul de minimis pentru tomate au început plantarea acestora în solarii.
Consilierul ministrului Agriculturii, Florin Ciobanu spune că primele tomate oltenești vor apărea în piețe la începutul lunii mai.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenii & Restu’ lumii”, gata de start

Se fac ultimele pregătiri în Slatina, pentru ediția a XXIV-a a Festivalului „Oltenii & Restu’ lumii”, care începe mâine, la ora 11:11. La Podul Olt, locul în care se va instala vama oltenească, s-a lucrat toată ziua la pregătirea spațiilor verzi și la igienizarea zonei. Iar pe Esplanadă se instalează meșterii populari și scena pentru spectacole. Organizatorii promit și anul acesta o ediție de pomină, cu spectacole, bancuri, glume și voie bună, așa cum le place oltenilor.
13 Sep 2018