Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Iarna târzie, benefică pentru agricultură
07.03.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 288

Culturile agricole și plantațiile pomicole din județul Olt nu au fost afectate de zăpada căzută și temperaturile scăzute înregistrate în ultima perioadă. Mai mult, specialiștii spun că stratul gros de omăt este mană cerească pentru grâul, rapița și orzul semănate în toamna anului trecut.


 Iarna s-a instalat mai târziu în județul nostru. Chiar și așa, zăpada depusă peste culturile agricole din județul Olt a fost binevenită. Specialiștii din agricultură au monitorizat în permanență evoluția și starea de vegetație a culturilor.
Frigul a mai adus un beneficiu culturilor agricole. Temperaturile scăzute le-au ferit de atacul bolilor. Reprezentanții Direcției Agricole Olt, spun că singura problemă care este posibil să apară, în următoarea perioadă, ar fi fenomenul de băltire. Nici plantațiile de pomi fructiferi nu au fost afectate de vremea capricioasă.
La nivelul județului Olt, în toamna anului 2017 au fost semănate 124.000 de hectare de grâu, 26.000 de rapiță și 20.000 de orz. Odată ce vremea va permite, fermierii vor demara campania de primăvară.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Se construiește un bloc ANL pentru medici

Agenția Națională pentru Locuințe a desemnat constructorul și proiectantul pentru ridicarea unui bloc ANL de 20 de locuințe, în Slatina. Imobilul va fi construit din bani de la Guvern și va fi oferit spre închiriere cadrelor medicale din Sănătate. Primăria Slatina va asigura, din bugetul local, fondurile pentru rețelele de utilități. Un proiect în acest sens va fi supus aprobării Consiliului Local, în următoarea ședință.
21 Mar 2018

Mobilizare generală pentru asocierea fermierilor

Reprezentanți din conducerea centrală a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, dar și ai celorlalte instituții din domeniul agricol au luat parte la o dezbatere interactivă cu fermierii din Olt. Principala temă a fost asocierea producătorilor, în vederea accesării de fonduri pentru construirea depozitelor de legume și fructe. De aici, asigurarea desfacerii la un preț mai bun, dar și livrarea producției către supermarketuri.
15 Mar 2018