Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Iarna târzie, benefică pentru agricultură
07.03.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 319

Culturile agricole și plantațiile pomicole din județul Olt nu au fost afectate de zăpada căzută și temperaturile scăzute înregistrate în ultima perioadă. Mai mult, specialiștii spun că stratul gros de omăt este mană cerească pentru grâul, rapița și orzul semănate în toamna anului trecut.


 Iarna s-a instalat mai târziu în județul nostru. Chiar și așa, zăpada depusă peste culturile agricole din județul Olt a fost binevenită. Specialiștii din agricultură au monitorizat în permanență evoluția și starea de vegetație a culturilor.
Frigul a mai adus un beneficiu culturilor agricole. Temperaturile scăzute le-au ferit de atacul bolilor. Reprezentanții Direcției Agricole Olt, spun că singura problemă care este posibil să apară, în următoarea perioadă, ar fi fenomenul de băltire. Nici plantațiile de pomi fructiferi nu au fost afectate de vremea capricioasă.
La nivelul județului Olt, în toamna anului 2017 au fost semănate 124.000 de hectare de grâu, 26.000 de rapiță și 20.000 de orz. Odată ce vremea va permite, fermierii vor demara campania de primăvară.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Oltenii luară banii pentru tomate

Primii 1.000 de legumicultori olteni înscriși în Programul Tomata care au depus documentele justificative ce atestă vinderea celor 2.000 de kilograme de roșii au primit banii. Reprezentanții Direcției Agricole spun că, până la sfârșitul săptămânii, alți o mie de fermieri vor avea banii în conturi. Pentru ciclul întâi al producției producătorii mai au la dispoziție doar două zile să-și valorifice marfa, termenul limită fiind 15 iunie.
13 Iun 2018

Rușii scot la vânzare acțiunile Alro

Acționarii majoritari ai Alro, Vimetco și Conef anunță lansarea unei oferte publice de vânzare a acțiunilor pe care le dețin. Acționarii principali dețin aproape 84,2% din acțiunile companiei, iar în anunțul de vânzare nu este specificat câte dintre acestea vor fi scoase la vânzare. Decizia a fost luată în contextul în care, în primul trimestru al acestui an, Alro a înregistrat un profit net superior celui din anul precedent.
18 Iun 2018