Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
ANIF a reangajat specialiștii în irigații
23.02.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 455

Infrastructura de irigații nu poate fi repusă în funcțiune fără oamenii potriviți la locurile potrivite. Pornind de la această idee, reprezentanții Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare au reangajat electromecanicii cu experiență, care au misiunea de a pune la punct stațiile retehnologizate. La nivel național, sunt în derulare 12 proiecte de modernizare, iar alte 38 vor demara anul acesta.


 Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare și-a refăcut structurile teritoriale, în care lucrează doar angajați cu experiență în acest domeniu. Astfel, în ultimii ani, stațiile de pompare și repompare sunt întreținute de specialiști. Tot ei sunt și cei care repun în funcțiune sistemele retehnologizate.
La nivel național, cei 3.000 de angajați ai ANIF trebuie să gestioneze sistemele pentru 2 milioane de hectare de teren agricol, care vor beneficia de apă din irigații, în următorii trei ani.
Conducerea ANIF caută și tineri absolvenți de facultate, specializați în îmbunătățiri funciare, pe care să îi inițieze în întreținerea și dezvoltarea sistemelor de irigații.
Trei proiecte mari, de reabilitare a infrastructurii principale de irigații, sunt în derulare în județul Olt. După finalizarea lor, aproape 100.000 de hectare de teren agricol vor putea fi irigate. Anul acesta începe o nouă investiție, în zona Corabia, care va asigura irigații pentru încă 44.000 hectare. Banii pentru punerea în funcțiune a instalațiilor de pompare și repompare a apei din Olt vin din bugetul național.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Oltenii luară banii pentru tomate

Primii 1.000 de legumicultori olteni înscriși în Programul Tomata care au depus documentele justificative ce atestă vinderea celor 2.000 de kilograme de roșii au primit banii. Reprezentanții Direcției Agricole spun că, până la sfârșitul săptămânii, alți o mie de fermieri vor avea banii în conturi. Pentru ciclul întâi al producției producătorii mai au la dispoziție doar două zile să-și valorifice marfa, termenul limită fiind 15 iunie.
13 Iun 2018

Rușii scot la vânzare acțiunile Alro

Acționarii majoritari ai Alro, Vimetco și Conef anunță lansarea unei oferte publice de vânzare a acțiunilor pe care le dețin. Acționarii principali dețin aproape 84,2% din acțiunile companiei, iar în anunțul de vânzare nu este specificat câte dintre acestea vor fi scoase la vânzare. Decizia a fost luată în contextul în care, în primul trimestru al acestui an, Alro a înregistrat un profit net superior celui din anul precedent.
18 Iun 2018