Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
ANIF a reangajat specialiștii în irigații
23.02.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 286

Infrastructura de irigații nu poate fi repusă în funcțiune fără oamenii potriviți la locurile potrivite. Pornind de la această idee, reprezentanții Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare au reangajat electromecanicii cu experiență, care au misiunea de a pune la punct stațiile retehnologizate. La nivel național, sunt în derulare 12 proiecte de modernizare, iar alte 38 vor demara anul acesta.


 Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare și-a refăcut structurile teritoriale, în care lucrează doar angajați cu experiență în acest domeniu. Astfel, în ultimii ani, stațiile de pompare și repompare sunt întreținute de specialiști. Tot ei sunt și cei care repun în funcțiune sistemele retehnologizate.
La nivel național, cei 3.000 de angajați ai ANIF trebuie să gestioneze sistemele pentru 2 milioane de hectare de teren agricol, care vor beneficia de apă din irigații, în următorii trei ani.
Conducerea ANIF caută și tineri absolvenți de facultate, specializați în îmbunătățiri funciare, pe care să îi inițieze în întreținerea și dezvoltarea sistemelor de irigații.
Trei proiecte mari, de reabilitare a infrastructurii principale de irigații, sunt în derulare în județul Olt. După finalizarea lor, aproape 100.000 de hectare de teren agricol vor putea fi irigate. Anul acesta începe o nouă investiție, în zona Corabia, care va asigura irigații pentru încă 44.000 hectare. Banii pentru punerea în funcțiune a instalațiilor de pompare și repompare a apei din Olt vin din bugetul național.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Se construiește un bloc ANL pentru medici

Agenția Națională pentru Locuințe a desemnat constructorul și proiectantul pentru ridicarea unui bloc ANL de 20 de locuințe, în Slatina. Imobilul va fi construit din bani de la Guvern și va fi oferit spre închiriere cadrelor medicale din Sănătate. Primăria Slatina va asigura, din bugetul local, fondurile pentru rețelele de utilități. Un proiect în acest sens va fi supus aprobării Consiliului Local, în următoarea ședință.
21 Mar 2018

Mobilizare generală pentru asocierea fermierilor

Reprezentanți din conducerea centrală a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, dar și ai celorlalte instituții din domeniul agricol au luat parte la o dezbatere interactivă cu fermierii din Olt. Principala temă a fost asocierea producătorilor, în vederea accesării de fonduri pentru construirea depozitelor de legume și fructe. De aici, asigurarea desfacerii la un preț mai bun, dar și livrarea producției către supermarketuri.
15 Mar 2018