Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Bani pentru apicultori
19.02.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 161

În 2017, 69 de apicultori olteni au solicitat sprijin financiar prin Programul Național Apicol 2017-2019. Aceștia au făcut dovada achiziționării de medicamente, cutii, uscător de polen sau hrană pentru albine, și au primit bani. Suma totală care a intrat în contul apicultorilor olteni este de peste 180.000 de lei.


În ultimii ani, sectorul apicol a cunoscut o dezvoltare semnificativă datorită programelor de sprijin financiar de la bugetul Uniunii Europene sau cel național. Prin accesarea acestor programe, apicultorii au putut achiziționa material biologic cu valoare certificată, stupi și utilaje apicole moderne. Începând de anul trecut, legislația a fost modificată în avantajul apicultorilor.
Programul Național Apicol pentru perioada 2017-2019 are ca obiectiv îmbunătățirea producției și comercializării produselor apicole prin acordarea de sprijin financiar.
Pentru a fi eligibili, beneficiarii acestui ajutor trebuie să facă dovada achiziționării produselor cu documente justificative. Acest program va continua și în acest an.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Se construiește un bloc ANL pentru medici

Agenția Națională pentru Locuințe a desemnat constructorul și proiectantul pentru ridicarea unui bloc ANL de 20 de locuințe, în Slatina. Imobilul va fi construit din bani de la Guvern și va fi oferit spre închiriere cadrelor medicale din Sănătate. Primăria Slatina va asigura, din bugetul local, fondurile pentru rețelele de utilități. Un proiect în acest sens va fi supus aprobării Consiliului Local, în următoarea ședință.
21 Mar 2018

Mobilizare generală pentru asocierea fermierilor

Reprezentanți din conducerea centrală a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, dar și ai celorlalte instituții din domeniul agricol au luat parte la o dezbatere interactivă cu fermierii din Olt. Principala temă a fost asocierea producătorilor, în vederea accesării de fonduri pentru construirea depozitelor de legume și fructe. De aici, asigurarea desfacerii la un preț mai bun, dar și livrarea producției către supermarketuri.
15 Mar 2018