Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Cum se mai vând terenurile agricole în Olt
14.02.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 1383

În 2017, peste 4.400 de hectare de teren au fost tranzacționate în județul Olt, mai puțin cu aproximativ 500 de hectare în comparație cu anul precedent. Cele mai multe suprafețe s-au vândut în localitățile Stoicănești, Scornicești și Radomirești. Un hectar de teren s-a vândut în medie cu 12.800 de lei.


 Vânzarea terenurilor agricole este o activitate monitorizată de reprezentanții Direcției pentru Agricultură Olt. În 2017, ofertele de vânzare, care au fost postate pe site-ul instituției oltene, arată că sunt diferențe mari de la o zonă la alta.
În 2017, prețul mediu oferit pentru un hectar agricol a crescut cu aproximativ 2.500 de lei, comparativ cu anul 2016. Suprafețele tranzacționate au fost mici, de la zece ari până la un hectar. În prima lună a noului an s-au vândut 380 de hectare, cea mai mare suprafață fiind din Pârșcoveni.
Un proprietar care intenționează să-și vândă terenul va trebui să urmeze etapele prevăzute de Legea 17 din 2014. În primul rând, trebuie să anunțe primăria pe raza căreia se află terenul despre intenția de a-l vinde. Trebuie înștiințați, de asemenea, coproprietarii, arendașii și vecinii, aceștia având drept de preemțiune asupra terenului în fața altor cumpărători. Oferta de vânzare trebuie publicată timp de 30 de zile atât pe site-ul primăriei, cât și pe pagina de internet a Direcției Agricole, unde poate fi consultată apoi de oricine vrea să cumpere.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Se construiește un bloc ANL pentru medici

Agenția Națională pentru Locuințe a desemnat constructorul și proiectantul pentru ridicarea unui bloc ANL de 20 de locuințe, în Slatina. Imobilul va fi construit din bani de la Guvern și va fi oferit spre închiriere cadrelor medicale din Sănătate. Primăria Slatina va asigura, din bugetul local, fondurile pentru rețelele de utilități. Un proiect în acest sens va fi supus aprobării Consiliului Local, în următoarea ședință.
21 Mar 2018

Mobilizare generală pentru asocierea fermierilor

Reprezentanți din conducerea centrală a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, dar și ai celorlalte instituții din domeniul agricol au luat parte la o dezbatere interactivă cu fermierii din Olt. Principala temă a fost asocierea producătorilor, în vederea accesării de fonduri pentru construirea depozitelor de legume și fructe. De aici, asigurarea desfacerii la un preț mai bun, dar și livrarea producției către supermarketuri.
15 Mar 2018