Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Olt: Subvenție pe terenurile pârloagă
08.02.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 93

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Olt subvenționează terenurile necultivate. Agricultorii olteni pot lua bani și pentru suprafețele lăsate pârloagă, respectiv pământ nelucrat și de pe care, implicit, nu se obține vreo recoltă. Subvenția minimă pe care un fermier o poate primi este de 113 euro pe hectar.


 Fermierii care din diverse motive nu pot lucra terenul agricol într-un an pot primi o subvenție. Vorbim despre terenul pârloagă care înseamnă terenul necultivat, lăsat în repaus pentru refacere timp de 12 luni, pe același amplasament, întreținut în bune condiții agricole. Dacă într-un an a fost declarat cu o cultură, anul următor poate fi declarat necultivat, dar numai pentru o singură campanie de plată.
Pentru anul 2018, condițiile pentru producătorii agricoli care doresc să beneficieze de subvenția pentru pârloagă s-ar putea modifica.
Pentru campania 2017, la nivelul județului Olt nu au existat fermieri care să solicite subvenția pentru teren necultivat.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Investiții pentru micii școlari, la Minulescu

Cu sprijinul autorităților locale și al Ministerului Educației, Colegiul „Ion Minulescu” se extinde, pentru a oferi condiții cât mai bune de studiu inclusiv pentru copiii de la clasele primare. Astfel, un corp nou de clădire cu 15 săli de clasă, este aproape finalizat. Primăria va mai moderniza o clădire în care vor fi amenajate încă șase săli de clasă, iar zona destinată activităților after school se mărește.
20 Feb 2018