Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Olt: Au beneficiat de plata pe înverzire
07.02.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 446

Aproximativ 20.000 de fermieri olteni au beneficiat în campania 2017 de plata pe înverzire. Aceștia au demonstrat că au cultivat minimum 5% din suprafață deținută cu amestecuri de specii de culturi, care asigură acoperirea solului pe timpul iernii, până la data de 1 martie. Subvenția pentru această măsură este de 57 euro pe hectar și se aplică pentru întreaga suprafață pe care beneficiarul o are în exploatație.


 Plata pe înverzire face parte din subvenția care se acordă fermierilor care dețin minim 15 hectare de teren agricol. Aceasta se acordă agricultorilor beneficiari schemei de plată unică pe suprafață.
Aceste culturi, considerate secundare, care nu participă la calculul diversificării culturilor și care asigură acoperirea solului pe timpul iernii se seamănă în perioada 1 august-1 octombrie. Desființarea acestora se realizează prin distrugerea mecanică până la data limită de 31 martie. Beneficiarii acestei subvenții primesc 57 de euro pe hectar, pentru întreaga exploatație deținută.
Această măsură va continua, însă condițiile pentru a fi eligibili s-au putea modifica pentru 2018.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Înjunghiat în inimă, în fața discotecii

Încăierare sângeroasă, duminică dimineață, la discoteca din comuna Movileni. Un tânăr de 19 ani a fost înjunghiat în inimă, în urma unui scandal care a pornit de la o fată. Victima se află în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Satina, iar agresorul a fost reținut de poliție. Bărbatul a mai avut probleme cu legea și în trecut, tot pentru fapte cu violență. Acum el riscă până la 20 de ani de închisoare. În această după-amiază, magistrații Tribunalului Olt au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile.
14 Mai 2018