Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Proiecte pilot în agricultură, prin AFIR
26.01.2018
Autor articol: Elena Ionescu
Vizualizari: 217

Noi șanse pentru fermieri. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a demarat o nouă sesiune de finanțare adresată celor care dezvoltă proiecte pilot și noi produse în sectorul agricol și în cel pomicol. Este pentru prima oară când sunt alocați bani pentru astfel de activități, obiectivul principal fiind promovarea inovării și cooperării în sectorul agroalimentar și în cel pomicol.


 Proiecte pilot și noi produse în sectorul agricol și în cel pomicol. Iată două direcții spre care se îndreaptă fondurile europene prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.
„Dezvoltarea proiectelor pilot și a unor noi produse în sectorul agricol sau pomicol este o oportunitate excelentă pentru fermierii români de a se alătura celor europeni în ceea ce privește inovarea și excelența în producție. Aceste linii de finanțare oferă posibilitatea de a face cercetare aplicată pentru obținerea unor soluții de eficientizare a proceselor tehnologice sau de obținere a unor noi produse în vederea comercializării. Este pentru prima oară când finanțăm acest tip de proiecte și consider că este o ocazie foarte bună pentru angrenarea organismelor de cercetare românești sau a altor actori din sectorul agroalimentar și cel pomicol în constituirea unor grupuri operaționale care să ducă la o cooperare reală între toate părțile interesate”, a precizat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.
Suma alocată pentru prima sesiune de primire a solicitărilor de finanțare pentru înființarea și funcționarea grupurilor operaționale este de 6,7 milioane de euro pentru sectorul agricol și de 5,85 de milioane de euro pentru sectorul pomicol. Perioada de depunere a cererilor este 29 ianuarie – 30 aprilie.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Investiții pentru micii școlari, la Minulescu

Cu sprijinul autorităților locale și al Ministerului Educației, Colegiul „Ion Minulescu” se extinde, pentru a oferi condiții cât mai bune de studiu inclusiv pentru copiii de la clasele primare. Astfel, un corp nou de clădire cu 15 săli de clasă, este aproape finalizat. Primăria va mai moderniza o clădire în care vor fi amenajate încă șase săli de clasă, iar zona destinată activităților after school se mărește.
20 Feb 2018