Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Modificări la Legea Pescuitului și Acvaculturii
26.01.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 381

Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților s-a reunit zilele acestea pentru a discuta principalele modificări ce vor fi aduse la Ordonanța care reglementează pescuitul și acvacultura. Astfel, terenurile de sub amenajările piscicole nu vor putea fi vândute, iar cei care vor încerca să vâneze sturioni cu materiale explozibile sau diferite arme sunt pasibili de închisoare. De asemenea, personalul de pază din cadrul Agenției pentru Vânătoare și Pescuit Sportiv va putea aplica sancțiuni celor care nu respectă reglementările în domeniu.


 Deputatul Dan Ciocan, secretarul Comisiei pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților a explicat, pentru Olt Tv, ce modificări au fost propuse pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 85/2016, care modifică OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.
Pescuitul maritim se va desfășura după alte reguli, odată cu aprobarea acestor modificări. De asemenea, cei care vor pescui electric, cu materiale explozibile sau cu arme de foc sturioni riscă până la șapte ani de închisoare, conform modificărilor propuse.
Modificările le vor permite celor care păzesc amenajările piscicole să sancționeze neregulile și chiar să constate infracțiuni în acest domeniu.
Deputatul Dan Ciocan a explicat că toate aceste modificări au fost propuse la solicitarea tuturor factorilor de decizie implicați. În perioada următoare vor mai fi și alte dezbateri, înainte ca modificările să fie supuse aprobării în plenul Camerei Deputaților.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE