Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Mai ușor cu motorina pentru agricultură
10.01.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 266

Veste bună pentru fermierii care folosesc motorină subvenționată. Solicitarea ajutorului financiar pentru combustibil pe 2018 se poate face în orice perioadă a anului, după ce Ministerul Agriculturii a eliminat termenul limită. La o lună după depunerea cererii de finanțare, fermierii își vor primi banii în conturi.


 Subvenția pe motorină va fi acordată și în 2018. Este vorba despre o acciză redusă, în care fermierii primesc 1,73 lei pe litru de motorină subvenţionată, pentru o cantitate de 78 de litri la hectar. În acest sens, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a alocat pentru anul acesta peste 320.000 de lei.
Persoanele care doresc să beneficieze de acest ajutor de stat trebuie să îndeplinească mai multe condiții.
Dacă, anul trecut, 920 de olteni au solicit subvenția pentru motorină, pentru 2018, până la această dată, nu mai puțin de 1.110 de cereri au fost depuse la APIA Olt. Reprezentanții instituției spun că numărul solicitărilor va crește în perioada următoare.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Sancțiuni în perioada de prohibiție

A început perioada de prohibiție, dar braconierii nu au nicio limită. Jandarmii și reprezentanții Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt au depistat, săptămâna aceasta, mai multe persoane care pescuiau ilegal. Au fost aplicate sancțiuni, iar uneltele de pescuit au fost confiscate. Autoritățile spun că vor intensifica acțiunile de control în această perioadă de prohibiție, atât ziua, cât și pe timp de noapte, pentru diminuarea braconajului pe râul Olt.
13 Apr 2018