Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Investiții masive în sistemele de irigații
09.01.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 972

Irigațiile sunt un sector important al Agriculturii, care va beneficia de investiții semnificative și anul acesta. La nivel național, a fost alocată suma de 120 de milioane de lei, pentru reabilitarea infrastructurii principale, Oltul având în desfășurare patru proiecte în acest sens. La acestea se adaugă alte șapte investiții pe fonduri europene, de câte un milion de euro fiecare, pentru reabilitarea stațiilor de punere sub presiune din județ.


Cu un buget cu 23% mai mare față de cel de anul trecut, Agricultura din România va beneficia de investiții importante în 2018. Sume semnificative vor fi direcționate către proiectele de refacere a infrastructurii principale de irigații, explică deputatul Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților.
Sume importante din cele alocate refacerii infrastructurii de irigații din România vor ajunge și în Olt. Sistemele Bucșani-Cioroiu, Stoenești-Vișina și Terasa Caracal, care au proiecte de reabilitare în derulare, vor asigura apă din irigații pentru 70.000 hectare. La acestea se adaugă Terasa Corabia, cu o suprafață de 38.000 hectare, proiect care va începe în 2018.
În afară de aceste proiecte care vizează reabilitarea infrastructurii principale, mai sunt alte șapte investiții pe fonduri europene, derulate de asociațiile utilizatorilor de apă, cu o valoare totală de șapte milioane de euro.
Apa pe canalele de irigații va ajunge și anul acesta gratuit, fiind subvenționată din bugetul național. Fermierii vor suporta doar costurile de pompare către suprafețele agricole pe care le dețin.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019