Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Bani europeni pentru comasarea terenurilor
08.01.2018
Autor articol: Elena Ionescu
Vizualizari: 146

Veste bună pentru micii fermieri. În această dimineață a fost deschisă sesiunea pentru depunerea cererilor de finanțare prin care este încurajată comasarea terenurilor. Pentru acest program au fost puse la bătaie peste 12 milioane de euro.


Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a lansat o nouă sesiune de primire a solicitărilor de finanțare prin intermediul submăsurii 6.5 „Schema pentru micii fermieri”, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.
Prima sesiune a fost derulată între decembrie 2016 – mai 2017, însă atunci au fost depuse numai 15 cereri, care au primit finanțare în valoare de 42.500 de euro.
Cei care doresc să aplice trebuie să îndeplinească o serie de condiții: să fie persoană fizică sau juridică română, să acționeze în nume propriu, să aibă cel puțin 18 ani împliniți la data depunerii cererii de finanțare, să aibă integral în proprietate exploatația și să se angajeze sau să fi transferat către alți fermieri întreaga suprafață. O condiție extrem de importantă este să fi aplicat cel puțin un an schema simplificată pentru micii fermieri.
Scopul declarat al acestui sprijin este comasarea terenurilor, în situația în care România se confruntă cu o fărâmițare a suprafețelor agricole. Potrivit datelor statistice, județul Olt se află pe primele locuri la nivel național din acest punct de vedere.
Avantajele în cazul obținerii unei astfel de finanțări sunt multiple.
Cererile de finanțare se pot depune online pe www.afir.info, până pe 11 mai 2018.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Regulamentul de ridicare a mașinilor, în vigoare

Regulamentul care permite ridicarea mașinilor parcate ilegal, dar și pe cele abandonate în parcările din cartiere este în vigoare. Prefectura Olt a dat aviz pozitiv hotărârii Consiliului Local Slatina, care a aprobat recent noile reglementări. Reprezentanții municipalității spun însă că nu se grăbesc să îl pună în aplicare. Vor să îi informeze mai întâi pe oameni despre sancțiunile pe care le riscă, dacă nu îl vor respecta.
16 Ian 2018

Artiști de top, în concert la Zilele Slatinei

Amna și Holograf vin sâmbătă la Slatina și vor concerta pe Esplanadă, la finalul unei zile în care vom sărbători cu toții 650 de ani de atestare documentară a orașului. Duminică, Gala Superlativelor, care se va desfășura la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, este prezentată de Monica Davidescu și Aurelian Temișan, iar fetele de la Hypnotique și Marcel Pavel vor asigura buna dispoziție a celor din sală. Pentru seniori cântă, marțea viitoare, Corina Chiriac.
18 Ian 2018