Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Bani europeni pentru comasarea terenurilor
08.01.2018
Autor articol: Elena Ionescu
Vizualizari: 184

Veste bună pentru micii fermieri. În această dimineață a fost deschisă sesiunea pentru depunerea cererilor de finanțare prin care este încurajată comasarea terenurilor. Pentru acest program au fost puse la bătaie peste 12 milioane de euro.


Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a lansat o nouă sesiune de primire a solicitărilor de finanțare prin intermediul submăsurii 6.5 „Schema pentru micii fermieri”, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.
Prima sesiune a fost derulată între decembrie 2016 – mai 2017, însă atunci au fost depuse numai 15 cereri, care au primit finanțare în valoare de 42.500 de euro.
Cei care doresc să aplice trebuie să îndeplinească o serie de condiții: să fie persoană fizică sau juridică română, să acționeze în nume propriu, să aibă cel puțin 18 ani împliniți la data depunerii cererii de finanțare, să aibă integral în proprietate exploatația și să se angajeze sau să fi transferat către alți fermieri întreaga suprafață. O condiție extrem de importantă este să fi aplicat cel puțin un an schema simplificată pentru micii fermieri.
Scopul declarat al acestui sprijin este comasarea terenurilor, în situația în care România se confruntă cu o fărâmițare a suprafețelor agricole. Potrivit datelor statistice, județul Olt se află pe primele locuri la nivel național din acest punct de vedere.
Avantajele în cazul obținerii unei astfel de finanțări sunt multiple.
Cererile de finanțare se pot depune online pe www.afir.info, până pe 11 mai 2018.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019