Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
DADR Olt: An agricol bun
20.12.2017
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 118

Anul agricol 2017 este unul foarte bun atât la calitatea producției, cât și la cantitatea recoltei. O spun reprezentanții Direcției Agricole Olt într-un bilanț al activităților desfășurate pe parcursului acestui an. Vremea favorabilă, investițiile în domeniu și evoluția prețurilor sunt principalele componente care au dus la obținerea acestor rezultate.


 Că în agricultură nu există doi ani la fel, o știe oricine. În anul 2017, comparativ cu anii anteriori, au fost înregistrate producții bune la principalele culturi agricole. La culturile de grâu, media pe hectar este de 5,8 tone, în timp ce la triticale s-a înregistrat o producție de 5,3 tone la hectar. La porumb, media la hectar este 6,75 tone, iar la floarea soarelui s-a înregistrat o producție de 3,45 tone la hectar.
Tot printr-o mobilizare foarte bună a fermierilor, în toamna aceasta s-a semnat o suprafață mai mare, comparativ cu anul 2016.
Aproximativ 98% din suprafața de teren agricol pe care o deține județul Olt a fost arată în această toamnă.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Sancțiuni în perioada de prohibiție

A început perioada de prohibiție, dar braconierii nu au nicio limită. Jandarmii și reprezentanții Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt au depistat, săptămâna aceasta, mai multe persoane care pescuiau ilegal. Au fost aplicate sancțiuni, iar uneltele de pescuit au fost confiscate. Autoritățile spun că vor intensifica acțiunile de control în această perioadă de prohibiție, atât ziua, cât și pe timp de noapte, pentru diminuarea braconajului pe râul Olt.
13 Apr 2018