Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
DADR Olt: An agricol bun
20.12.2017
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 91

Anul agricol 2017 este unul foarte bun atât la calitatea producției, cât și la cantitatea recoltei. O spun reprezentanții Direcției Agricole Olt într-un bilanț al activităților desfășurate pe parcursului acestui an. Vremea favorabilă, investițiile în domeniu și evoluția prețurilor sunt principalele componente care au dus la obținerea acestor rezultate.


 Că în agricultură nu există doi ani la fel, o știe oricine. În anul 2017, comparativ cu anii anteriori, au fost înregistrate producții bune la principalele culturi agricole. La culturile de grâu, media pe hectar este de 5,8 tone, în timp ce la triticale s-a înregistrat o producție de 5,3 tone la hectar. La porumb, media la hectar este 6,75 tone, iar la floarea soarelui s-a înregistrat o producție de 3,45 tone la hectar.
Tot printr-o mobilizare foarte bună a fermierilor, în toamna aceasta s-a semnat o suprafață mai mare, comparativ cu anul 2016.
Aproximativ 98% din suprafața de teren agricol pe care o deține județul Olt a fost arată în această toamnă.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Regulamentul de ridicare a mașinilor, în vigoare

Regulamentul care permite ridicarea mașinilor parcate ilegal, dar și pe cele abandonate în parcările din cartiere este în vigoare. Prefectura Olt a dat aviz pozitiv hotărârii Consiliului Local Slatina, care a aprobat recent noile reglementări. Reprezentanții municipalității spun însă că nu se grăbesc să îl pună în aplicare. Vor să îi informeze mai întâi pe oameni despre sancțiunile pe care le riscă, dacă nu îl vor respecta.
16 Ian 2018

Artiști de top, în concert la Zilele Slatinei

Amna și Holograf vin sâmbătă la Slatina și vor concerta pe Esplanadă, la finalul unei zile în care vom sărbători cu toții 650 de ani de atestare documentară a orașului. Duminică, Gala Superlativelor, care se va desfășura la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, este prezentată de Monica Davidescu și Aurelian Temișan, iar fetele de la Hypnotique și Marcel Pavel vor asigura buna dispoziție a celor din sală. Pentru seniori cântă, marțea viitoare, Corina Chiriac.
18 Ian 2018