Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Noi rachete antigrindină în Olt
15.12.2017
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 800

Vești bune pentru agricultorii din Olt. Anul viitor, vor începe să funcționeze noi puncte de lansare a rachetelor antigrindină. Astfel vor fi protejate culturile din zona Poboru, Sâmburești și Grădinile. În prezent, la nivelul județului funcționează un singur sistem antigrindină, la Dobroteasa.


Agricultura este o activitate riscantă. Unul dintre cele mai mari pericole pentru culturi este grindina. Pentru a proteja terenurile de acest fenomen, se folosesc rachete antigrindină. Acestea sunt dispozitive care emit unde sonice spre norii în care se formează grindina, în scopul de a opri procesul de formare a particulelor de gheață. În acest moment, în județul Olt funcționează un astfel de sistem în localitatea Dobroteasa.
De anul viitor, alte trei sisteme antigrindină vor funcționa în localitățile Poboru, Sâmburești și Grădinile.
În zonele unde sunt lansate rachetele antigrindină, protecția culturilor este de aproximativ 80 %, pe o rază de 10 kilometri.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copiii romi, ajutați să își aleagă o meserie

Copiii romilor din Slatina au văzut cum funcționează o mașină de pompieri, o ambulanță, o autospecială de poliție sau un echipaj de jandarmi. Apoi s-au delectat cu o piesă de teatru jucată de actori romi veniți pentru ei de la București. Toate aceste activități au fost organizate vineri seara, în cadrul unei activități derulate de Partida Romilor, în colaborare cu Direcția de Protecție și Asistență Socială Slatina.
16 Iul 2018