Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Noi rachete antigrindină în Olt
15.12.2017
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 836

Vești bune pentru agricultorii din Olt. Anul viitor, vor începe să funcționeze noi puncte de lansare a rachetelor antigrindină. Astfel vor fi protejate culturile din zona Poboru, Sâmburești și Grădinile. În prezent, la nivelul județului funcționează un singur sistem antigrindină, la Dobroteasa.


Agricultura este o activitate riscantă. Unul dintre cele mai mari pericole pentru culturi este grindina. Pentru a proteja terenurile de acest fenomen, se folosesc rachete antigrindină. Acestea sunt dispozitive care emit unde sonice spre norii în care se formează grindina, în scopul de a opri procesul de formare a particulelor de gheață. În acest moment, în județul Olt funcționează un astfel de sistem în localitatea Dobroteasa.
De anul viitor, alte trei sisteme antigrindină vor funcționa în localitățile Poboru, Sâmburești și Grădinile.
În zonele unde sunt lansate rachetele antigrindină, protecția culturilor este de aproximativ 80 %, pe o rază de 10 kilometri.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019