Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Noi rachete antigrindină în Olt
15.12.2017
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 751

Vești bune pentru agricultorii din Olt. Anul viitor, vor începe să funcționeze noi puncte de lansare a rachetelor antigrindină. Astfel vor fi protejate culturile din zona Poboru, Sâmburești și Grădinile. În prezent, la nivelul județului funcționează un singur sistem antigrindină, la Dobroteasa.


Agricultura este o activitate riscantă. Unul dintre cele mai mari pericole pentru culturi este grindina. Pentru a proteja terenurile de acest fenomen, se folosesc rachete antigrindină. Acestea sunt dispozitive care emit unde sonice spre norii în care se formează grindina, în scopul de a opri procesul de formare a particulelor de gheață. În acest moment, în județul Olt funcționează un astfel de sistem în localitatea Dobroteasa.
De anul viitor, alte trei sisteme antigrindină vor funcționa în localitățile Poboru, Sâmburești și Grădinile.
În zonele unde sunt lansate rachetele antigrindină, protecția culturilor este de aproximativ 80 %, pe o rază de 10 kilometri.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Regulamentul de ridicare a mașinilor, în vigoare

Regulamentul care permite ridicarea mașinilor parcate ilegal, dar și pe cele abandonate în parcările din cartiere este în vigoare. Prefectura Olt a dat aviz pozitiv hotărârii Consiliului Local Slatina, care a aprobat recent noile reglementări. Reprezentanții municipalității spun însă că nu se grăbesc să îl pună în aplicare. Vor să îi informeze mai întâi pe oameni despre sancțiunile pe care le riscă, dacă nu îl vor respecta.
16 Ian 2018

Artiști de top, în concert la Zilele Slatinei

Amna și Holograf vin sâmbătă la Slatina și vor concerta pe Esplanadă, la finalul unei zile în care vom sărbători cu toții 650 de ani de atestare documentară a orașului. Duminică, Gala Superlativelor, care se va desfășura la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, este prezentată de Monica Davidescu și Aurelian Temișan, iar fetele de la Hypnotique și Marcel Pavel vor asigura buna dispoziție a celor din sală. Pentru seniori cântă, marțea viitoare, Corina Chiriac.
18 Ian 2018