Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Noi rachete antigrindină în Olt
15.12.2017
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 771

Vești bune pentru agricultorii din Olt. Anul viitor, vor începe să funcționeze noi puncte de lansare a rachetelor antigrindină. Astfel vor fi protejate culturile din zona Poboru, Sâmburești și Grădinile. În prezent, la nivelul județului funcționează un singur sistem antigrindină, la Dobroteasa.


Agricultura este o activitate riscantă. Unul dintre cele mai mari pericole pentru culturi este grindina. Pentru a proteja terenurile de acest fenomen, se folosesc rachete antigrindină. Acestea sunt dispozitive care emit unde sonice spre norii în care se formează grindina, în scopul de a opri procesul de formare a particulelor de gheață. În acest moment, în județul Olt funcționează un astfel de sistem în localitatea Dobroteasa.
De anul viitor, alte trei sisteme antigrindină vor funcționa în localitățile Poboru, Sâmburești și Grădinile.
În zonele unde sunt lansate rachetele antigrindină, protecția culturilor este de aproximativ 80 %, pe o rază de 10 kilometri.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Sancțiuni în perioada de prohibiție

A început perioada de prohibiție, dar braconierii nu au nicio limită. Jandarmii și reprezentanții Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt au depistat, săptămâna aceasta, mai multe persoane care pescuiau ilegal. Au fost aplicate sancțiuni, iar uneltele de pescuit au fost confiscate. Autoritățile spun că vor intensifica acțiunile de control în această perioadă de prohibiție, atât ziua, cât și pe timp de noapte, pentru diminuarea braconajului pe râul Olt.
13 Apr 2018