Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
„Alege oaia!” în Olt, probleme și soluții
14.11.2017
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 356

Lipsa unor centre de sacrificare a oilor și vânzarea acestora a fost subiectul dezbătut, astăzi, în cadrul unei întâlniri organizate de Direcția pentru Agricultură Olt. Oierii speră ca, în urma acestei întâlniri, problemele cu care se confruntă de ani de zile să fie rezolvate.


 Sala de ședințe a Consiliului Județean Olt a găzduit astăzi întâlnirea organizată de Direcția Agricolă Olt prin care s-au căutat soluții astfel încât campania „Alege oaia!” să aibă succes. La acest eveniment au participat cei doi consilieri olteni ai ministrului agriculturii, crescătorii de oi, un reprezentant al piețelor din Slatina, primari și specialiști din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt. Campania „Alege oaia!” urmărește să impulsioneze consumul de carne de oaie.
Crescătorii de oi și-au exprimat nemulțumirile în legătură cu legislația existentă.
Pe de altă parte, reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare spun că legislația a fost simplificată și niciun crescător de oi nu s-a adresat acestei instituții.
În această campanie, un rol important îl au primăriile.
Asocierea în cooperative este soluția pentru rezolvarea problemelor expuse de ciobani.
Problemele identificate în județul Olt vor ajunge în scurt timp pe masa ministrului agriculturii.
La nivelul județului Olt sunt 630 de crescători, care dețin 88.000 de oi. Astfel de întâlniri vor mai avea loc și în săptămânile viitoare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Regulamentul de ridicare a mașinilor, în vigoare

Regulamentul care permite ridicarea mașinilor parcate ilegal, dar și pe cele abandonate în parcările din cartiere este în vigoare. Prefectura Olt a dat aviz pozitiv hotărârii Consiliului Local Slatina, care a aprobat recent noile reglementări. Reprezentanții municipalității spun însă că nu se grăbesc să îl pună în aplicare. Vor să îi informeze mai întâi pe oameni despre sancțiunile pe care le riscă, dacă nu îl vor respecta.
16 Ian 2018

Artiști de top, în concert la Zilele Slatinei

Amna și Holograf vin sâmbătă la Slatina și vor concerta pe Esplanadă, la finalul unei zile în care vom sărbători cu toții 650 de ani de atestare documentară a orașului. Duminică, Gala Superlativelor, care se va desfășura la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, este prezentată de Monica Davidescu și Aurelian Temișan, iar fetele de la Hypnotique și Marcel Pavel vor asigura buna dispoziție a celor din sală. Pentru seniori cântă, marțea viitoare, Corina Chiriac.
18 Ian 2018