Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
„Alege oaia!” în Olt, probleme și soluții
14.11.2017
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 366

Lipsa unor centre de sacrificare a oilor și vânzarea acestora a fost subiectul dezbătut, astăzi, în cadrul unei întâlniri organizate de Direcția pentru Agricultură Olt. Oierii speră ca, în urma acestei întâlniri, problemele cu care se confruntă de ani de zile să fie rezolvate.


 Sala de ședințe a Consiliului Județean Olt a găzduit astăzi întâlnirea organizată de Direcția Agricolă Olt prin care s-au căutat soluții astfel încât campania „Alege oaia!” să aibă succes. La acest eveniment au participat cei doi consilieri olteni ai ministrului agriculturii, crescătorii de oi, un reprezentant al piețelor din Slatina, primari și specialiști din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt. Campania „Alege oaia!” urmărește să impulsioneze consumul de carne de oaie.
Crescătorii de oi și-au exprimat nemulțumirile în legătură cu legislația existentă.
Pe de altă parte, reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare spun că legislația a fost simplificată și niciun crescător de oi nu s-a adresat acestei instituții.
În această campanie, un rol important îl au primăriile.
Asocierea în cooperative este soluția pentru rezolvarea problemelor expuse de ciobani.
Problemele identificate în județul Olt vor ajunge în scurt timp pe masa ministrului agriculturii.
La nivelul județului Olt sunt 630 de crescători, care dețin 88.000 de oi. Astfel de întâlniri vor mai avea loc și în săptămânile viitoare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Se construiește un bloc ANL pentru medici

Agenția Națională pentru Locuințe a desemnat constructorul și proiectantul pentru ridicarea unui bloc ANL de 20 de locuințe, în Slatina. Imobilul va fi construit din bani de la Guvern și va fi oferit spre închiriere cadrelor medicale din Sănătate. Primăria Slatina va asigura, din bugetul local, fondurile pentru rețelele de utilități. Un proiect în acest sens va fi supus aprobării Consiliului Local, în următoarea ședință.
21 Mar 2018

Mobilizare generală pentru asocierea fermierilor

Reprezentanți din conducerea centrală a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, dar și ai celorlalte instituții din domeniul agricol au luat parte la o dezbatere interactivă cu fermierii din Olt. Principala temă a fost asocierea producătorilor, în vederea accesării de fonduri pentru construirea depozitelor de legume și fructe. De aici, asigurarea desfacerii la un preț mai bun, dar și livrarea producției către supermarketuri.
15 Mar 2018