Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Pe urmele falșilor producători agricoli
02.11.2017
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 2546

Producătorii din Piața Zahana, care dețin calitatea de producător prin atestat, au fost astăzi controlați. Comisia, formată din reprezentanți ai Direcției pentru Agricultură Olt, împreună cu noul consilier al ministrului Agriculturii Florin Ciobanu, a constatat câteva nereguli. Fermieri din Rusănești, Scărișoara și Dobroteasa sunt suspecți că ar încălca legea care protejează interesele și drepturile producătorilor români.


 Cea mai importantă piață din județ se împarte în două sectoare distincte. Unul alocat comercianților, care poate să conțină maximum 60% din numărul de tarabe, și un sector alocat producătorilor care au la dispoziție 40% din tarabe. Majoritatea celor care fac parte din sectorul de producători s-au plâns că printre ei s-au infiltrat și comercianți. Astfel, la inițiativa consilierului ministrului Agriculturii Florin Ciobanu, o echipă din cadrul Direcției Agricole s-a deplasat în Piața Zahana în această dimineață.

Cei trei producători suspecți că ar încălca legea vor fi verificați.
Obligațiile pe care un producător și un comerciant le are de îndeplinit sunt diferite.
Astfel de acțiuni vor continua în toate piețele din județ.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Construcții noi pe terenul unității militare

Un ansamblu de locuințe, o creșă și o grădiniță sunt imobilele pe care municipalitatea vrea să le construiască pe terenul fostei unități militare, intrat recent în patrimoniul Slatinei. Autoritățile sunt în discuții cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în vederea contractării unui împrumut, pentru ridicarea blocurilor. Clădirile pentru creșă și grădiniță vor fi construite din temelii, tot de Primăria Slatina.
12 Feb 2018