Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Termen prelungit pentru valorificarea tomatelor
19.10.2017
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 61

Veste bună pentru legumicultorii olteni care au optat pentru Programul de tomate, ciclul doi de vegetație. Termenul de depunere a documentelor justificative pentru primirea ajutorului din partea statului a fost prelungit. Astfel, oltenii își pot valorifica producția realizată mai devreme cu o săptămână decât era prevăzut.


Specialiștii Direcției pentru Agricultură Olt sunt în plină campanie de verificare a culturilor de tomate aflate în faza de început de rodire. În județul nostru, din cei 1.020 de legumicultori olteni care s-au înscris în Programul pentru tomate, ciclul doi al producției, mai mult de jumătate au fost verificați, iar la câțiva dintre aceștia s-au constatat probleme.
Dacă, inițial, termenul de depunere a actelor justificative pentru primirea ajutorului de minimis era începând cu 1 noiembrie, ieri, Guvernul a aprobat decalarea acestuia. Fermierii olteni pot depune la sediul Direcției pentru Agricultură Olt, dosarele cu documentele care fac dovada vânzării celor două mii de kilograme de roșii în perioada 23 octombrie-20 decembrie. Această perioadă de valorificare a tomatelor cultivate în spații protejate a fost decisă și în contextul în care, din cauza factorilor de mediu, s-a redus perioada de valorificare a producției de tomate cultivate în câmp. Oltenii care nu se încadrează în această perioadă vor fi aspru sancționați.
Banii vor intra în contul fermierilor în zece zile de la depunerea dosarului la Direcția pentru Agricultură Olt. În primul ciclu de vegetație, în județul Olt, 1.427 de fermieri și-au primit cei 3.000 de euro. 

TOMATE PROGRAM PRELUNGIT DIRECTIA AGRICOLA
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenii & Restu’ lumii”, gata de start

Se fac ultimele pregătiri în Slatina, pentru ediția a XXIV-a a Festivalului „Oltenii & Restu’ lumii”, care începe mâine, la ora 11:11. La Podul Olt, locul în care se va instala vama oltenească, s-a lucrat toată ziua la pregătirea spațiilor verzi și la igienizarea zonei. Iar pe Esplanadă se instalează meșterii populari și scena pentru spectacole. Organizatorii promit și anul acesta o ediție de pomină, cu spectacole, bancuri, glume și voie bună, așa cum le place oltenilor.
13 Sep 2018