Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Tinerii agricultori, mai bine școliți
18.10.2017
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 752

Ministerul Agriculturii vine în sprijinul liceelor cu profil agricol. Acest lucru ar fi benefic pentru cei care studiază în aceste unități școlare, unde vor fi mai bine pregătiți. La nivelul județului Olt, doar Colegiul Agricol „Dimitrie Petrescu” din Caracal ar putea intra în administrarea Ministerului, prin Direcția Județeană Olt.


Agricultura este linia de start pentru producerea alimentelor pe care le consumăm. În țara noastră, tot mai puțini copii se îndreaptă către liceele cu profil agricol. Pentru a încuraja înscrierea elevilor la aceste licee, Ministrul Agriculturii pregătește o lege prin care unitățile școlare cu acest profil să fie preluate în subordinea acestuia.
Prin această mutare, oficialii speră ca liceele cu profil agricol să fie mai bine monitorizate. Astfel, de pe băncile acestor școli ar putea să iasă elevi mai bine pregătiți.
Colegiul Agricol „Dimitrie Petrescu” din Caracal este singura unitate școlară din Olt care corespunde cerințelor pentru a fi preluat de Direcția pentru Agricultură Olt. Peste 870 de elevi urmează să se specializeze în domenii precum: agricultori culturi de câmp, lucrători în agricultură ecologică, mecanic auto sau tehnician electrician.
 

agricultura tineri scoliti
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Rușii scot la vânzare acțiunile Alro

Acționarii majoritari ai Alro, Vimetco și Conef anunță lansarea unei oferte publice de vânzare a acțiunilor pe care le dețin. Acționarii principali dețin aproape 84,2% din acțiunile companiei, iar în anunțul de vânzare nu este specificat câte dintre acestea vor fi scoase la vânzare. Decizia a fost luată în contextul în care, în primul trimestru al acestui an, Alro a înregistrat un profit net superior celui din anul precedent.
18 Iun 2018

„Alege oaia!” ajunge la Slatina, în weekend

Caravana „Alege oaia!” ajunge la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Vizitatorii standurilor special amenajate pe esplanadă vor avea posibilitatea să descopere savoarea preparatelor din carne de oaie și a brânzeturilor. De la eveniment nu va lipsi părintele acestei campanii menite să revitalizeze creșterea și consumul de carne de oaie. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, vine însoțit de vicepremierul Paul Stănescu, senator de Olt, și de alți oficiali din Guvernul României.
19 Iun 2018