Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Tomatele românești, mai devreme pe piață
17.10.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 748

Încercați să încălziți spațiile protejate în care cultivați tomatele! Trebuie să ieșim cu marfă pe piață mai devreme, astfel încât să stopăm importurile și să obțineți un preț mai bun. Este sfatul ministrului Agriculturii, Petre Daea, pentru fermierii olteni care au beneficiat de sprijin din partea statului, în cadrul Programului pentru tomate.


 În vizita sa la Slatina, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a stat de vorbă cu fermierii despre Programul pentru tomate. A vrut să afle dacă oamenii și-au primit banii și i-a rugat să investească în încălzirea serelor și solariilor. Roșiile românești trebuie să ajungă pe piață mai devreme decât anul acesta.

Petre Daea a anunțat, la Slatina, că Programul pentru tomate va continua și anul viitor, scopul fiind cel de stimulare a producției autohtone. Legumicultorii trebuie să aibă o suprafață de cel puțin 1.000 de metri pătrați de solar sau seră în care să cultive roșii. Pentru această suprafață vor primi o subvenție de 3.000 de euro, cu condiția ca producția să fie valorificată în perioada ianuarie-mai inclusiv, cu documente legale.
Fermierii care nu au accesat subvenția în primăvară se pot înscrie în etapa a doua a programului, care prevede valorificarea producției în perioada noiembrie-decembrie.


Șofer mort în accident la Valea Mare

Un bărbat și-a pierdut viața într-un cumplit accident de circulație petrecut, ieri, pe DN 65, în localitatea Valea Mare. Acesta conducea o autoutilitară, când a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens, lovind un autoturism. Imaginile de la locul accidentului sunt terifiante. Autoutilitara s-a răsturnat peste autoturism, iar șoferul acesteia a rămas încarcerat. Vă avertizăm că urmează informații și imagini cu un puternic impact emoțional.
20 Nov 2017