Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Primăriile oltene, aproape de colaps
02.08.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 478

Pandemia de coronavirus a luat prin surprindere pe toată lumea, fie că vorbim de oameni sau de administrații locale. Din cauza cheltuielilor suplimentare provocate de achiziționarea de materiale protecție împotriva îmbolnăvirii cu virusul SARS-COV 2, foarte multe primării din Olt se află în imposibilitatea de a mai plăti indemnizațiile de handicap. Autoritățile județene speră ca reprezentanții Guvernului să acționeze în consecință și să ajute financiar comunitățile afectate de această criză.


 Încă de la încheierea stării de urgență, autoritățile centrale au promis o serie de măsuri de relansare economică și de ajutorare a administrațiilor locale din țară. Realitatea arată, de fapt, că multe dintre acestea au rămas la stadiul de promisiuni, ceea ce a provocat o adevărată criză financiară în bugetele locale. Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, spune că în acest moment, foarte multe primării din județ au rămas fără bani, iar primul sector afectat este cel al indemnizațiilor pentru persoanele cu handicap. Chiar dacă reprezentanții Guvernului și-au asumat achitarea în proporție de 90% a acestor cheltuieli până la sfârșitul anului, aceștia au alocat doar jumătate din sumele promise.
Situația este una delicată, spune Marius Oprescu. Se impune ca la următoarea rectificare bugetară, guvernanții să acționeze în consecință și să vină în ajutorul administrațiilor locale cu bani, astfel încât acestea să poată încheia anul fiscal.
Și la nivelul Direcțiilor de Asistență Socială și Protecția Copilului există temeri cu privire la deficitul bugetar actual. Potrivit președintelui Consiliului Județean Olt, fondurile alocate până în acest moment de Guvernul României sunt insuficiente, banii respectivi acoperind cheltuielile pentru doar două luni.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE