Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina: Limitatoare de viteză în mai multe cartiere
22.07.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 1238

În ultima perioadă, pe anumite sectoare de drum din Slatina, atât în cartierele de blocuri, cât și în cele de case, au fost montate noi limitatoare de viteză. Aceste acțiuni au loc ca urmare a numeroaselor solicitări venite din partea locuitorilor din zonele respective, dar și din partea Poliției Rutiere, întrucât, pe majoritatea arterelor, conducătorii auto depășesc limita maximă de viteză admisă.


Municipiul Slatina se află în plin proces de modernizare a întregii rețele rutiere a orașului. Potrivit acordului cadru al Primăriei, sunt vizate 99 de obiective, care constau în asfaltarea și reabilitarea de străzi, tronsoane de străzi și trotuare. Rezultatele se văd cu ochiul liber. Foarte multe artere din oraș au acum un carosabil modern și sigur, facilitând, astfel, desfășurarea traficului rutier în condiții mult mai bune. Pe lângă acestea, în multe zone din Slatina, au început să apară, recent, limitatoare de viteză, atât în cartierele de blocuri, cât și în cele de case. Reprezentanții Direcției Administrarea Străzilor și Iluminatului Public spun că, din cauza șoferilor care depășesc viteza maximă admisă, s-au primit zeci de solicitări din partea slătinenilor și a organelor rutiere.


Până în acest moment, noile limitatoare de viteză au fost amplasate pe strada Prelungirea Tunari - în spatele Școlii Gimnaziale „George Poboran”, dar și pe străzile Plevnei și Poet Florin Dumitrana, ambele în cartierul de case din Clocociov. În perioada imediat următoare, angajații DASIP Slatina vor acționa în mai multe zone din oraș. Sunt vizate străzile Boiangiului, Milcovului, Izlazului, Podgoriilor și Castanilor.


Potrivit planului de dezvoltare inițiat de Primăria Municipiului Slatina, sunt vizate aproximativ 100 de străzi și tronsoane care vor fi complet reabilitate. Până acum au fost finalizate lucrările pe străzile Basarabilor, Bradului, Teiului, Cazărmii, Orhideelor, Zorilor, Lacului, Podgoriilor, Eroilor, Lalelelor și Nucului.
În acest moment, utilajele și echipele de muncitori sunt prezente în mai multe zone ale orașului, respectiv, Cartierul Steaua, între străzile Cuza Vodă, Văilor și Elena Doamna, Fundătura Oltului, Fundătura Zăvoiului și Strada Fântânilor.
De asemenea, Primăria a dat startul lucrărilor de reabilitare a centurii ocolitoare a Slatinei. Administrația Moț a inclus în proiect lucrări ample de modernizare, care presupun refacerea totală a carosabilului, dar și consolidarea zidului de sprijin al străzii Oituz și pasarele pietonale.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE