Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Emil Moț: „PNL împiedică evoluția Slatinei”
19.07.2020
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 347

În luna iunie, proiectul de lege prin care o parte din terenul Hergheliei Slatina, pe unde va trece Centura mediană a oraşului, ar fi urmat să intre în administrarea primăriei a fost votat atât în Camera Deputaţilor, cât şi în Senat. A mers apoi la promulgare la Preşedinţie, iar aici, surpriză: Guvernul României a ales să se opună dezvoltării Slatinei şi l-a contestat la Curtea Constituţională.


Vorbim despre cel mai important și cel mai ambițios proiect de infrastructură rutieră, la care s-a lucrat mai bine de un an. În luna mai a acestui an, primarul Slatinei, Emil Moț, anunța că a găsit soluția pentru a scoate traficul greu din oraș.
Proiectul de lege prin care o parte din terenul Hergheliei Slatina, pe unde va trece centura mediană a oraşului, intră în administrarea primăriei a fost votat atât în Camera Deputaţilor, cât şi în Senat şi urma să meargă la promulgare, la Preşedinţie. Numai că Guvernul României s-a opus dezvoltării Slatinei şi l-a contestat la Curtea Constituţională. Primarul Slatinei, Emil Moţ, a lansat un mesaj prin care critică demersul Guvernului PNL.

„Cu puțin timp în urmă, vă anunțam cu bucurie că proiectul de lege prin care o parte din terenul Hergheliei Slatina, mai exact cea pe unde va trece centura mediană a oraşului, intră în administrarea primăriei, a fost votat atât în Camera Deputaţilor, cât şi în Senat şi urma să meargă la promulgare, la Preşedinţie. Joi însă, Guvernul României a ales să se opună cu vehemență dezvoltării Slatinei şi l-a contestat la Curtea Constituţională”,
Atunci când alături de întreaga echipă a Primăriei Municipiului Slatina depuneam toate eforturile necesare pentru confortul cetățenilor orașului nostru, unul dintre aspiranții la conducerea acestei instituții lansa promisiuni electorale și alerga după voturile slătinenilor în timp ce împiedica materializarea muncii noastre în slujba dumneavoastră, implicit evoluția Slatinei”, a scris Emil Moţ, pe pagina sa de Facebook.

Proiectul contestat acum de Guvernul PNL este unul esențial pentru degajarea traficului din Slatina. Iată câteva avantaje ale centurii mediane:

- Conectarea Slatinei la Drumul Expres Craiova-Slatina-Pitești
-Preluarea traficului greu de pe străzile Cireașov și Artileriei
-Facilitarea transportului de mărfuri între cele două zone industriale din Slatina (ALRO-PIRELLI)
-Parcări pentru TIR-uri și dube
-Dezvoltarea infrastructurii rutiere a orașului, în vederea atragerii de investitori.

Din păcate, slătinenii sunt cei care au de suferit de pe urma demersurilor guvernului liberal, de blocare a planurilor de evoluție a municipiului. Candidatul PNL la Primăria Slatina, Liviu Voiculescu, ar avea un interes direct să împiedice proiectul de dezvoltare a municipiului, iniţiat de primarul Emil Moţ, sperând că, astfel, ar putea câștiga capital electoral.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024

Un nou succes pentru Școala „Nicolae Iorga”

Performanța se poate face oriunde există elevi silitori și profesori conectați cu stilul de învățare al copiilor. Abia intrat în clasa a V - a la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Slatina, Dragoș Ion-Ionescu a reușit să obțină un punctaj aproape perfect la etapa județeană a Olimpiadei de Religie. Visul său este să ajungă medic chirurg și să îmbine, în acest fel, iubirea față de Dumnezeu cu cea față de oameni și de nevoile lor.
17 Apr 2024