Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Lumea se schimbă, Slatina se dezvoltă
02.06.2020
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 5433

Cel mai mare proiect de infrastructură rutieră demarat de Primăria Slatina, construcția centurii mediane, se afla, anul trecut, la începutul lunii iunie, pe masa consilierilor locali. Se aprobau indicatorii tehnico-economici pentru drumul care va lega cele două zone industriale, de la ALRO și de la Pirelli. Astăzi, investiția, atât de necesară pentru descongestionarea traficului, așteaptă un ultim aviz din partea Parlamentului.


Pe 3 iunie 2019, știrea zilei era legată de construcția centurii mediane a Slatinei, un drum care pornește din zona ALRO și ajunge la ieșirea dinspre Brebeni. Consilierii locali aprobaseră proiectul care va scoate traficul greu de pe străzile Cireașov și Artileriei și, totodată, va lega Slatina de drumul expres.
Drumul care leagă cele 2 zone industriale dispune și de mai multe spații în care vor putea fi parcate în siguranță TIR-urile, dar și autoutilitarele care ocupă acum parcările rezidențiale.
De atunci, Primăria Slatina a făcut toate demersurile pentru exproprierea suprafețelor traversate de șoseaua de centură. Iar dacă pentru terenurile private s-a obținut dreptul de proprietate, pentru cele aflate în proprietatea statului procedura este una anevoioasă. Și asta pentru că drumul va trece prin zona Hergheliei Slatina, aflată în proprietatea Ministerului Apelor și Pădurilor. E nevoie de aprobări de la Senat și Camera Deputaților pentru transferul acestor terenuri în proprietatea Primăriei Slatina, iar pandemia a dat peste cap inclusiv activitatea Parlamentului. Astăzi, slătinenii încă mai așteaptă ultima aprobare pentru acest proiect major de dezvoltare a infrastructurii.
După obținerea avizului, se va emite o hotărâre de guvern privind dreptul de proprietate, iar ulterior, documentația pentru organizarea licitației, realizată în avans de municipalitate, va fi validată și va fi desemnat un constructor. Investiția, a cărei valoare a fost estimată la 58 de milioane de lei fără TVA, va fi finanțată în totalitate din bugetul local. Va fi un drum cu o bandă jumătate pe sens, cu o lățime de 10 metri.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024