Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Laborator pentru COVID-19, la Spitalul Slatina
25.03.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 5739

Spitalul Județean de Urgență Slatina va avea un Laborator pentru testarea COVID-19. Consiliul Județean Olt cumpără toate echipamentele necesare, iar în maximum o lună, aproape 200 de probe vor fi procesate, în fiecare zi, pentru depistarea coronavirusului.


Un laborator mobil pentru testarea COVID 19 va funcționa în curând la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Investiția se ridică la un milion de lei și va fi asigurată de Consiliul Județean Olt, care a demarat deja procedurile de achiziție. Astfel, în ședința de mâine va fi aprobat studiul de fezabilitate, urmând ca în câteva zile să fie aprobată și alocarea sumei de bani.
Laboratorul mobil va fi amplasat în curtea unității medicale. Aproape 200 de persoane pot fi testate zilnic, iar rezultatele vor fi gata în câteva ore.
Laboratorul pentru testarea COVID 19 este unul performant și va putea fi folosit în continuare de Spitalul Slatina, pentru depistarea altor tipuri de infecții.
Aflat în prima linie în gestionarea acestei situații medicale critice, Spitalul Județean de Urgență Slatina trebuie finanțat cu prioritate, consideră conducerea CJ Olt, mai ales în contextul în care, singurul ajutor de la Guvernul României a constat în 500 de pliante și 65 de măști chirurgicale medicale.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020

Slatina: Semafoare inteligente în marile intersecții

Primăria Slatina a accesat fonduri europene pentru implementarea unor proiecte ce fac parte din sistemul integrat de management al traficului și mobilității urbane. Montarea unor semafoare inteligente în marile intersecții este unul dintre acestea. Noile semafoare vor fluidiza traficul și vor garanta siguranța rutieră a conducătorilor auto și a pietonilor. Slătinenii spun că proiectul implementat de municipalitate era mai mult decât necesar pentru că va scăpa orașul de aglomerația din trafic.
18 Sep 2020