Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Laborator pentru COVID-19, la Spitalul Slatina
25.03.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 5527

Spitalul Județean de Urgență Slatina va avea un Laborator pentru testarea COVID-19. Consiliul Județean Olt cumpără toate echipamentele necesare, iar în maximum o lună, aproape 200 de probe vor fi procesate, în fiecare zi, pentru depistarea coronavirusului.


Un laborator mobil pentru testarea COVID 19 va funcționa în curând la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Investiția se ridică la un milion de lei și va fi asigurată de Consiliul Județean Olt, care a demarat deja procedurile de achiziție. Astfel, în ședința de mâine va fi aprobat studiul de fezabilitate, urmând ca în câteva zile să fie aprobată și alocarea sumei de bani.
Laboratorul mobil va fi amplasat în curtea unității medicale. Aproape 200 de persoane pot fi testate zilnic, iar rezultatele vor fi gata în câteva ore.
Laboratorul pentru testarea COVID 19 este unul performant și va putea fi folosit în continuare de Spitalul Slatina, pentru depistarea altor tipuri de infecții.
Aflat în prima linie în gestionarea acestei situații medicale critice, Spitalul Județean de Urgență Slatina trebuie finanțat cu prioritate, consideră conducerea CJ Olt, mai ales în contextul în care, singurul ajutor de la Guvernul României a constat în 500 de pliante și 65 de măști chirurgicale medicale.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Infernul din Italia, povestit de o olteancă

De aproape două luni, românii care locuiesc în zonele-focar de epidemie din Italia trec printr-un adevărat coșmar. Zilnic, află că o cunoștință este contaminată sau că un vecin a murit, iar spaima și nesiguranța au pus stăpânire pe sufletele lor. O olteancă ce trăiește în locurile greu încercate de nemilosul virus, ne vorbește astăzi despre experiența ei în izolare la domiciliu și ne atrage atenția că este foarte important să respectăm regulile impuse de autorități, dacă nu vrem să ajungem în situația cumplită în care a ajuns Italia.
01 Apr 2020