Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ajutoare de la Guvern, în urma inundațiilor
11.06.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 181

Mai multe familii din județul Olt vor primi ajutor financiar de urgență la guvern, după ce inundațiile le-au afectat locuințele. La Scornicești au fost cele mai multe case inundate. În alte patru localități din zonă, apa a produs pagube însemnate. Tot la Scornicești va fi dus un modul în care va sta o familie, după ce casa aproape că i-a fost distrusă de viitură și nu se mai poate locui în ea.


Potrivit celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, 15 localități au fost afectate de apele revărsate în urma ploilor abundente din ultimele zile. Din datele transmise până astăzi la Prefectura Olt, zece case au avut de suferit, iar pentru acestea autoritățile vor solicita sprijin de la guvern.
Bilanțul pagubelor produse de inundații ar putea crește, întrucât comisii mixte se află în teren de mai multe zile pentru evaluarea pagubelor, iar în unele localități se lucrează încă la această raportare. Situația finală va fi transmisă în zilele următoare, la guvern.
Sprijinul financiar se acordă în funcție de gradul de deteriorare al caselor sau bunurilor. Sumele sunt cuprinse între 1.500 și 3.000 de lei.
Situația cea mai gravă este în orașul Scornicești, unde, potrivit primarului Ion Prioteasa, au fost afectate zece locuințe. Apa a distrus aparatura electrocasnică și alte bunuri din fiecare imobil inundat. Una dintre case, din cartierul Mogoșești, a fost afectată mai rău. Edilul a solicitat și a primit aprobare de la Prefectură pentru amplasarea unui modul în care să locuiască familia respectivă, până când își va putea repara casa.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE