Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Clădiri de patrimoniu salvate cu bani europeni
07.06.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 118

Mai multe clădiri de patrimoniu din Caracal vor fi restaurate cu fonduri europene. Municipalitatea a semnat contacte de finanțare pentru renovarea bibliotecii orașului, a Muzeului Romanațiului și a unei alte clădiri valoroase, care va deveni muzeu de etnografie. Autoritățile își doresc să păstreze și să pună astfel în valoare imobilele declarate monumente istorice.


Caracalul se modernizează, dar își păstrează identitatea culturală. Autoritățile au gândit proiecte prin care, mai multe clădiri vechi și valoroase să își recapete strălucirea de altă dată. Pentru că lucrările de restaurare costau prea mult pentru a fi făcute din bugetul local, administrația a mizat pe fondurile europene. Cu ajutorul lor, trei imobile care au statut de monument istoric sunt complet reabilitate și vor găzdui activități culturale. Primul contract semnat este cel de refacere a sediului bibliotecii municipale. Chiar dacă lucrările vor fi de durată, în final caracalenii vor merge cu drag să împrumute sau să studieze o carte, în clădirea renovată.
Și Muzeul Romanațiului, un simbol istoric și cultural al zonei va funcționa într-un sediu restaurat din fonduri europene.
Iar casa marelui colecționar de artă Ion Hagiescu Miriște, o clădire de patrimoniu care s-a degradat în ultimii ani, va fi restaurată pentru a deveni sediul unei alte instituții de cultură.
Edilul Liviu Radu a explicat că, echipa care se ocupă de accesarea fondurilor europene la Primăria Caracal mai are în lucru și alte proiecte importante pentru comunitate. Printre acestea sunt refacerea esplanadei din fața primăriei, dar și a teatrului de vară, investiții în spitalul municipal și în servicii sociale pentru comunitățile defavorizate.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE