Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina, iluminată inteligent cu LED-uri
18.04.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 281

Se schimbă integral sistemul de iluminat din Slatina. Primăria a semnat astăzi un contract de finanțare pe fonduri europene, cu o valoare de 5 milioane de euro. Banii vor fi suficienți pentru înlocuirea tuturor becurilor vechi, dar și pentru extinderea sistemului de iluminat stradal. Acesta este primul dintr-o serie de 12 proiecte depuse de administrația locală la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, pentru a obține bani europeni.


Un proiect cu fonduri europene va moderniza și va eficientiza în totalitate sistemul de iluminat stradal din oraș. Primăria Slatina a semnat contractul de finanțare al investiției „Modernizarea, eficientizarea, extinderea sistemului de iluminat public și reabilitarea instalațiilor electrice din Municipiul Slatina”.
În plus, tot sistemul de iluminat stradal va fi controlat de la distanță, printr-o aplicație inteligentă. Aceasta va regla inclusiv intensitatea luminii, în funcție de activitățile care se desfășoară în fiecare zonă, pe fiecare interval orar.
Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia va asigura cea mai mare parte a finanțării pentru acest sistem modern. Conducerea instituției a anunțat că autoritățile din Slatina au mai depus și alte proiecte în vederea obținerii de fonduri europene.
În cadrul proiectul de modernizare a iluminatului public, se vor schimba 1.216 corpuri de iluminat şi se vor amplasa 96 stâlpi noi. Toate acestea se concretizează într-un nivel al emisiilor de carbon scăzut la jumătate.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Supermarket din Slatina, cu produse expirate

Alimente expirate, printre care și sute de ouă descoperite într-un supermarket din Slatina, dar și zeci de kilograme de brânzeturi și lactate vândute în condiții necorespunzătoare, în piețe sau în apropierea lor. Sunt produse retrase de la comercializare de inspectorii DSVSA Olt în urma controalelor efectuate în această perioadă. Aproximativ 60.000 de lei este valoarea totală a sancțiunilor aplicate celor care au încălcat legea.
21 Aug 2019