Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
S-a deschis depozitul de deșeuri de la Bălteni
19.03.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 381

Consiliul Județean a deschis halda ecologică de deșeuri de la Bălteni. Aici vor duce gunoaiele toți operatorii de salubritate care au contracte cu autoritățile locale din Olt. Decizia este însă una temporară. Ea fost luată după ce contractul cu firma care ar fi trebuit să colecteze deșeurile din tot județul a fost reziliat. În perioada următoare, va fi organizată o nouă licitație, în vederea desemnării unui operator unic.


Rosal nu a reușit să respecte obligațiile asumate prin contractul în care promitea colectarea și transportul gunoiului din tot județul. După o perioadă de așteptare e câteva luni, timp în care societatea a încercat să aducă mașinile specificate în caietul de sarcini, autoritățile au decis să rezilieze contractul.
În aceste condiții, Consiliul Județean Olt a dat ordinul de începere a activității pentru depozitul ecologic de la Bălteni. Acesta a fost construit în cadrul aceluiași proiect de management al deșeurilor și administrat, prin licitație, de o asociere de firme din care face parte și Salubrisul.
Reprezentanții Consiliului Județean Olt vor organiza o nouă licitație în vederea desemnării unui operator de salubritate care să adune deșeurile din tot județul, inclusiv din comune.

Proiectul derulat de Consiliul Județean cu fonduri europene prevede colectarea deșeurilor din toate localitățile județului, atât din poartă în poartă cât și de la punctele fixe, transportul lui la Bălteni și gestionarea haldei ecologice. Pentru toate aceste servicii au fost organizate două licitații, una pentru colectare și transport, alta pentru administrarea depozitului.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE