Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Clădire nouă pentru Judecătoria Slatina
17.02.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 945

Arhitecții pun la punct ultimele detalii ale proiectului de restaurare a clădirii BNR din Slatina. Imobilul monument istoric va fi restaurat și modernizat, pentru a găzdui o parte din activitățile Judecătorie Slatina. Una dintre secțiile instituției va funcționa însă într-o clădire nouă, cu subsol și etaj, construită lângă cea de patrimoniu.


Proiectul prin care fosta clădire a BNR este restaurată și extinsă pentru a deveni sediul al Judecătoriei Slatina e aproape de etapa de execuție. Arhitectul Severică Mitrache, care s-a ocupat de stabilirea detaliilor tehnice ale acestei lucrări a explicat ce va urma în acest demers de salvare a clădirii istorice.
Imobilul, cu o arhitectură neoromânească impresionantă, a fost construit în anul 1912, ca sediu pentru Banca Națională a României. Cu excepția holului larg, restul încăperilor sunt mici, cu spațiu insuficient pentru a prelua toată activitatea judecătoriei.
Noua clădire va avea o arhitectură neutră, care să nu contrasteze cu cele trei clădiri istorice din zonă: cea a BNR, în stil neoromânesc, Casa Fântâneanu, construită în stil eclectic și sediul Muzeului Județean, în stil baroc.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024