Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina, pași importanți către un oraș ecologic
04.12.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 604

Cu două proiecte de achiziționare a unor autobuze electrice, investiții în modernizarea străzilor circulate de transportul public și un proiect pentru amenajarea unor piste de biciclete, Slatina devine un oraș prietenos cu mediul. Autoritățile au accesat fonduri europene pentru a pune în aplicare un plan de mobilitate urbană, care să încurajeze transportul în comun, dar și folosirea mijloacelor de transport care nu poluează.


Cele 18 autobuze electrice, stațiile de încărcare pentru acest tip de autovehicule, dar și facilitățile pentru bicicliști sunt investițiile pe care autoritățile din Slatina le susțin în această perioadă, cu scopul de a reduce poluarea. Toate aceste proiecte, împreună cu cel care vizează revoluționarea transportului public ar trebui să îi convingă pe slătineni să lase mașinile în parcare, pentru a alege mijloace de transport prietenoase cu mediul. Un proiect amplul care prevede amenajarea de piste pentru biciclete, achiziția de biciclete electrice și a unor stații de încărcare este în lucru și va fi depus pentru a fi finanțat din fonduri europene.
În prezent, municipalitatea lucrează la stabilirea zonelor pe care vor fi amenajate traseele pentru biciclete. În acest sens, Direcția Administrarea Patrimoniului realizează documentația cadastrală pentru fiecare stradă în parte.
În perioada următoare se realizează studiul de fezabilitate, pentru ca apoi să aibă loc licitația pentru desemnarea firmei care va implementa acest proiect.
Primăria Slatina va accesa fonduri europene și pentru modernizarea străzilor pe care circulă autobuzele, astfel încât transportul public să fie mai rapid și să devină o alternativă inclusiv pentru cei care obișnuiesc să meargă cu mașinile proprii prin oraș.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE