Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Primari și veterinari, în ședință la Prefectură
03.12.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 341

Primarii și medicii veterinari din localitățile de pe valea Oltului au fost chemați astăzi la o întâlnire de lucru, la Prefectura Olt. Autoritățile vor să transmită din nou măsurile care se impun pentru prevenirea răspândirii virusului pestei porcine africane. Între timp, la Rusănești, localitate în care au fost identificate trei focare de boală, continuă eliminarea porcilor.


Prefectul Silviu Neacșu i-a chemat în această dimineață la ședință pe toți primarii și medicii veterinari din localitățile care se învecinează cu Rusăneștiul. De teamă că virusul pestei porcine s-ar putea extinde, autoritățile vor să se asigure că vor fi respectate cu strictețe toate măsurile de siguranță.
La Rusănești, numărul veterinarilor care lucrează la eliminarea preventivă a porcilor a crescut, după ce a fost cerut sprijinul Ministerului Agriculturii.
Operațiunea ar trebui să se încheie mâine, dacă echipele de veterinari nu vor întâmpina alte dificultăți.
La Rusănești, virusul pestei porcine africane a fost confirmat în trei gospodării, iar autoritățile județene au decis să ridice poți porcii, pentru a preveni extinderea focarelor. Decizia a fost acceptată cu greu de localnici, care s-au revoltat trei zile la rând. Acum, oamenii s-au resemnat și își așteaptă despăgubirile.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE