Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Asfaltare fără programare
02.11.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 800

„Prin acest acord cadru avem posibilitatea ca imediat când se întâmplă ceva la o stradă noi să intervenim”, a spus primarul Slatinei, Emil Moț. Edilul a explicat că acest demers de scoatere la licitație a lucrărilor în cadrul unui proiect mai amplu era necesar pentru a fi evitate procedurile lungi și greoaie, obligatorii înainte de orice lucrare făcută din bani publici.


O groapă apărută în asfalt, un canal surpat sau orice altă problemă ce nu poate fi prevăzută nu are o rezolvare imediată. Asta pentru că banii publici nu pot fi cheltuiți decât după realizarea unor studii preliminare și a unei licitații pentru lucrări. Sunt proceduri care durează cel puțin o jumătate de an, spun autoritățile, care au găsit soluția pentru a evita aceste perioade de așteptare. Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public, cu ajutorul Direcției Administrarea Patrimoniului, a pregătit documentația pentru a realiza un acord cadru de asfaltări. Acesta presupune atribuirea lucrărilor din următorii ani unor firme specializate, care pot interveni atunci când este nevoie, fără atâta birocrație.
În prezent, autoritățile nu pot demara nici măcar mici lucrări de reparații la străzi, dacă nu respectă toate aceste proceduri.
Acordul cadru are o valoare de 100 de milioane de lei, iar lucrările vor fi atribuite către trei firme din cele care au depus oferte. În prezent se analizează documentația constructorilor, etapă care va dura câteva luni.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019