Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Varianta Oituz, reparată odată cu Podul Olt
01.11.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 257

După o lungă perioadă în care au așteptat finanțare de la Ministerul Dezvoltării pentru consolidarea și asfaltarea Variantei Oituz, autoritățile din Slatina au hotărât să aloce bani din bugetul local pentru această investiție. Strada, tranzitată mai ales de mașini de mare tonaj, va intra în reabilitare cel mai probabil în primăvară, când va fi închis pentru reparații și Podul Olt.


Un proiect amplu de asfaltare, cu o valoare totală de 46 de milioane de lei, care include Varianta Oituz și străzile Pitești și Constantin Brâncoveanu va fi finanțat în totalitate din bugetul Slatinei, au decis reprezentanții municipalității. Documentația fusese depusă în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, iar autoritățile sperau să obțină finanțare de la Guvern. Au demarat și licitația pentru lucrări, astfel încât să grăbească startul reparațiilor pe acest drum, iar acum au decis să nu mai aștepte fondurile guvernamentale pe care le cer de ani de zile.

Investiția pentru consolidarea Variantei Oituz și repararea celorlalte două străzi este una foarte mare și nu poate fi acoperită din bugetul local decât printr-un proiect multianual, explică edilul Emil Moț. Anul viitor se va interveni doar pe Oituz.
Documentația pentru atribuirea lucrărilor de consolidare și asfaltare este analizată de Agenția Națională a Achizițiilor Publice, urmând ca în cel mult o lună să fie publicată pentru ca firmele interesate să depună oferte.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019