Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ce înseamnă Olt-Romanați?
30.09.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 909

Ce înseamnă, mai exact, schimbarea denumirii județului, prin referendumul local organizat pe 6 și 7 octombrie, o dată cu cel pentru redefinirea familie? Este o reparaţie morală şi istorică pentru locuitorii vechiului judeţ Romanaţi, care prin contribuţia spirituală, culturală şi artistică adusă au îmbogăţit patrimoniul cultural al judeţului nostru, explică reprezentanții Consiliului Județean Olt, care derulează o campanie informativă înainte de scrutinul organizat week-endul viitor.


Locuitorii județului sunt chemați la urne sâmbătă și duminică, atât pentru a-și spune părerea despre familie, așa cum este definită ea de constituție, cât și pentru a spune dacă sunt de acord cu schimbarea denumirii județului în Olt-Romanați. Consiliul Județean se va ocupa de organizarea referendumului local, iar în această perioadă instituția desfășoară o campanie informativă pe această temă.
Ce înseamnă Olt-Romanați

„Înseamnă recunoaşterea faptului că actualul judeţ cuprinde, la aproape cinci decenii de la ultima reformă administrativ-teritorială, 56 de comune şi 4 oraşe, din care un municipiu – Caracal din Romanaţiul istoric, situate în dreapta Oltului Inferior şi 48 de comune şi 4 oraşe, din care un municipiu – Slatina, reşedinţa judeţului, din Oltul istoric, situate în partea stângă a albiei.
Înseamnă, aşadar, că ţinutul de astăzi, cuprinzând cele două unităţi spaţiale şi culturale istorice din dreapta şi din stânga Oltului Inferior, nu poate fi întreg decât prin denumirea Olt – Romanaţi”, se precizează în materialul informativ realizat de Consiliul Județean
Și academicianul Răzvan Theodorescu vorbește despre toponimul Olt-Romanați și importanța lui istorică și culturală.

„Înseamnă, prin toponimul Olt - Romanaţi, redarea acestui hotar nedreptăţit întreaga sa bogăţie de valori şi simboluri, devenind un întreg ce va intra în istorie ca un veritabil concentrat de Românie modernă care vorbeşte despre lucrul cel mai important, alături de statalitatea românească, şi anume, despre latinitatea românească”, scrie Răzvan Theodorescu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE