Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
27 milioane de lei pentru autobuze electrice
01.08.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 233

Consilierii locali ai Slatinei au aprobat ieri acordul de asociere cu Ministerul Dezvoltării, pentru achiziționarea celor opt autobuze electrice. Mijloacele de transport ecologice ar putea ajunge în oraș chiar de la începutul anului viitor, alături de cele 11 stații de încărcare. Achiziția se va face din fonduri europene, cu o contribuție mică din bugetul local.


 Axa 4.1 din Programul Operațional Regional alocă fonduri pentru achiziția mijloacelor de transport în comun electrice. Ministerul Dezvoltării și Primăria Slatina au realizat un parteneriat care permite achiziția a opt autobuze electrice, în cadrul acestui program. După ce au discutat detaliile legate de implementarea proiectului, autoritățile locale au aprobat investiția în consiliul local.
Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării, va derula licitația pentru achiziția autobuzelor ecologice și a stațiilor de încărcare. Primăria Slatina va contribui cu o cofinanțate de 2% din valoarea totală a proiectului.
Autobuzele ar trebui să ajungă la Slatina în mai puțin de o jumătate de an și să înlocuiască o parte din mijloacele de transport în comun din oraș.
În perioada următoare, municipalitatea va aloca fonduri din bugetul local pentru achiziționarea unor autobuze de mici dimensiuni care să circule pe traseele neaglomerate.
Autobuzele hibrid vor fi achiziționate prin intermediul Planului de mobilitate Urbană, în cadrul căruia vor mai fi depuse și alte proiecte. Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public vrea un sistem de semaforizare inteligent și un sistem de management al traficului, ce vor fi implementate pe fonduri europene.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Dobrosloveni, campioană la „Cupa Satelor”

Atmosferă superbă, duminică, pe Stadionul „1 Mai” din Slatina, unde s-a disputat finala competiției „Cupa Satelor” 2018-2019. Campioana județului este formația din Dobrosloveni, care va reprezenta Oltul în faza regională a acestui concurs. Festivitatea de premiere a fost oficiată de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care le-a oferit micuților jucători marele trofeu, diplome, medalii și echipament sportiv.
18 Mar 2019