Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Reguli noi la vânzarea terenurilor extravilane
10.07.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 323

Modificările la legea vânzării terenurilor agricole vor intra în vigoare din toamnă, pentru că mai este nevoie de aprobarea Comisie juridice din Camera Deputaților. Noua formă a legii a primit recent votul Comisiei pentru Agricultură, a anunțat deputatul Alexandru Stănescu. Cea mai importantă modificare propusă se referă la restricțiile impuse la tranzacționarea loturilor din extravilan.


 Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților a dat un vot pozitiv pentru noua variantă a Legii 17/2014, care reglementează vânzarea terenurilor agricole. Principala modificare prevede că terenurile agricole situate în extravilan se pot înstrăina prin vânzare după o perioadă de 15 ani de la data cumpărării, limitându-se astfel tranzacționarea acestor suprafețe.
Membrii Comisiei pentru Agricultură au găsit o soluție legislativă și pentru cei care au cumpărat clădiri de la fostele CAP-uri. Legea 18/1991 privind fondul funciar nu le dă posibilitate să își achiziționeze și terenurile de sub aceste clădiri. Legiuitorii au analizat, au dezbătut și au stabilit varianta finală, care rezolvă și această problemă.
Anul acesta, deputații din cadrul Comisiei pentru Agricultură au reușit să modifice și Legea pajiștilor, venind astfel în sprijinul crescătorilor de animale. Astfel, potrivit noilor reglementări, autoritățile nu vor mai putea schimba destinația acestor suprafețe exploatate de fermieri.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE