Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Clădiri publice eficiente energetic
06.07.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 200

Consiliul Județean a semnat contractele de finanțare pentru reabilitarea a două clădiri publice din cele șapte pentru care vrea să obțină finanțare europeană. Biblioteca Județeană și sediul Consiliului Județean vor beneficia de lucrări ample de renovare, începând de la anveloparea pereților exteriori și până la instalarea de panouri fotovoltaice, pentru reducerea consumului de energie electrică.


 Trei din cele șapte clădiri publice pe care Consiliul Județean vrea să le reabiliteze pe fonduri europene au finanțare. Astfel, după ce în luna aprilie s-a semnat contractul pentru renovarea fostei vile de protocol, zilele trecute au fost semnate documentele și pentru sediul Bibliotecii Județene și al Consiliului Județean. Lucrările prevăzute în proiect se referă atât la izolarea termică a fațadei cât și la refacerea planșeelor, a instalațiilor electrice și sanitare. La bibliotecă, spre exemplu, e mare nevoie de reparații consistente, explică directorul Florin Cârstea.
Proiectul acordă importanță surselor alternative de energie, Uniunea Europeană oferind fondurile necesare și pentru instalarea de panouri fotovoltaice.
Lucrări similare sunt prevăzute și la sediul Consiliului Județean, în acest caz proiectul de reabilitare fiind în valoare de peste 2,3 milioane lei.
Consiliul Judeţean Olt are pregătite documentaţiile tehnice pentru reabilitarea termică a altor patru instituţii, în cadrul aceluiaşi program cu finanţare europeană. Este vorba despre Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab”, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Centrul Militar Judeţean.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE