Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Repornesc sistemele de irigații, pe Bucșani-Cioroiu
18.06.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 578

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare a pornit astăzi o stație de repompare a apei pentru irigații, la Piatra Olt. Aceasta face parte din amenajarea Bucșani-Cioroiu, aflată în reabilitare, împreună cu alte trei proiecte mari de refacere a infrastructurii principale din județul Olt. Stația complet retehnologizată asigură apă pentru irigarea a aproximativ 7.000 de hectare.


 Cu proiecte scrise și depuse din timp, o echipă hotărâtă să repună în funcțiune sisteme care nu au mai funcționat de 15-20 de ani, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare împlinește visele a mii de fermieri: se irigă pe suprafețe din ce în ce mai mari în județul Olt, ca și în toată România. Astăzi, reprezentanții agenției au venit în Olt, să vorbească despre investițiile pe care le derulează și despre importanța lor pentru agricultură și să pună în funcțiune o stație de repompare a apei. Alături de ei, la masa Colegiului Prefectural au stat prefectul județului, Silviu Neacșu, directorul adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Craiova, Daniel Bărbulescu, directorul adjunct al Direcției Agricole, Ion Anuța, și un fermier din Rusănești, Florin Chirea.
Din partea AFIR vin vești bune pentru organizațiile utilizatorilor de apă, care vor putea accesa fonduri europene în valoare de un milion de euro, pentru fiecare stație de punere sub presiune pe care o au.
Evenimentul nu s-a rezumat doar la o discuție într-un birou al unei instituții publice. A continuat cu ceea ce vor de fapt fermierii să vadă că se întâmplă, pe câmpurile pe care le cultivă. S-a pornit o stație de repompare a apei, aflată la Piatra Olt, care va asigura apă pentru irigarea terenurilor pentru toată zona respectivă.
Prin sistemele noi, apa ajuns, în câteva minte, pe canalul principal de irigații, de unde fermierii, persoanele fizice sau asociații, o pot folosi fără să plătească.
Proiectul este unul mult mai amplu, care vizează reabilitarea infrastructurii principale pentru o suprafață de aproximativ 20.000 hectare. Pentru cealaltă parte a amenajării de irigații, lucrările vor începe săptămâna viitoare. Fondurile sunt asigurate de ANIF, în cadrul Programului Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații. În Olt mai sunt în derulare alte trei proiecte de acest gen, pentru amenajarea Stoenești-Vișina, pentru Terasa Caracal și Terasa Corabia.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024

Un nou succes pentru Școala „Nicolae Iorga”

Performanța se poate face oriunde există elevi silitori și profesori conectați cu stilul de învățare al copiilor. Abia intrat în clasa a V - a la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Slatina, Dragoș Ion-Ionescu a reușit să obțină un punctaj aproape perfect la etapa județeană a Olimpiadei de Religie. Visul său este să ajungă medic chirurg și să îmbine, în acest fel, iubirea față de Dumnezeu cu cea față de oameni și de nevoile lor.
17 Apr 2024