Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina, semaforizată inteligent
14.06.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1441

Un proiect realizat de Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public Slatina va schimba radical sistemul de semafoare din oraș. Acestea vor funcționa după intensitatea traficului, astfel încât să fie diminuate cozile de mașini din intersecție. Proiectul prevede și montarea de semafoare noi, la unele treceri de pietoni și în alte intersecții.


 Se circulă din ce în ce mai greu în Slatina, la orele de vârf. Asta o vedem cu toții, iar reprezentanții Direcției Administrarea Străzilor au decis că trebuie să schimbe ceva. Mai întâi au apelat la o firmă specializată, care a realizat un studiu de trafic. Acesta cuprinde soluții concrete de sistematizare a circulației, în baza cărora s-a realizat un proiect complex ce vizează în primul rând semaforizarea din oraș.
Proiectul include atât înlocuirea actualelor semafoare cât și amplasarea de semafoare noi, în zone în care se produc frecvent aglomerări de mașini. Acestea vor transmite către centrul de telegestiune date legate de strada pe care traficul este mai intens, astfel încât culoarea verde pentru mașini să se instaleze pe acea arteră.

O altă propunere rezultată în urma studiului de trafic se referă la intersecția dintre străzile Recea și Ecaterina Teodoroiu, la ieșirea din oraș către Brebeni. Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public va solicita fonduri europene, prin intermediul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, pentru a pune în aplicare toate aceste propuneri.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE