Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cărți funciare pentru toată comuna Oboga
14.06.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 150

Locuitorii comunei Oboga vor primi mâine cărțile funciare gratuite, realizate în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară. Întâlnirea va avea loc la sediul primăriei, în prezența directorului Agenției Naționale de Cadastru și Carte Funciară, Radu- Codruț Ștefănescu. Peste 4.000 de documente de proprietate, pe case, terenuri intravilane și extravilane au fost emise, în urma înregistrării sistematice începute încă de anul trecut.


 După Vișina Nouă, Vișina și Vădastra, localități cadastrate în totalitate din fonduri guvernamentale, de mâine și Oboga va avea cărți funciare pentru toate terenurile și clădirile din comună. Documentele de proprietate vor fi înmânate cetățenilor în cadrul unei întâlniri organizate de primăria din localitate. În total, 4.430 de cărți funciare au fost efectuate în Oboga, din ianuarie 2017, de când a demarat proiectul, și până acum. Edilul comunei, Tudor Matei, a explicat ce presupun aceste lucrări de cadastru, fără costuri pentru cetățeni.
Acest demers de înregistrarea sistematică a tuturor imobilelor este benefic atât pentru autoritățile locale, care vor scăpa de vechile registre și suprapunerile de suprafețe cât și pentru cetățeni.
Până acum s-au mai cadastrat în totalitate localitățile Valea Mare, Iancu Jianu, Brebeni, în cadrul unui proiect pilot, apoi Vișina Nouă, Vișina și Vădastra, în cadrul Programului Național de Cadastru. Urmează Milcovul, cu contract în derulare, pentru toată suprafața comunei. În afară de acestea, se cadastrează, în majoritatea localităților, sectoare din extravilan, iar reprezentanții Oficiului Județean de Cadastru și Carte Funciară Olt estimează că, până în 2020, 70% din întreaga suprafață a județului va avea cărți funciare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Rușii scot la vânzare acțiunile Alro

Acționarii majoritari ai Alro, Vimetco și Conef anunță lansarea unei oferte publice de vânzare a acțiunilor pe care le dețin. Acționarii principali dețin aproape 84,2% din acțiunile companiei, iar în anunțul de vânzare nu este specificat câte dintre acestea vor fi scoase la vânzare. Decizia a fost luată în contextul în care, în primul trimestru al acestui an, Alro a înregistrat un profit net superior celui din anul precedent.
18 Iun 2018

„Alege oaia!” ajunge la Slatina, în weekend

Caravana „Alege oaia!” ajunge la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Vizitatorii standurilor special amenajate pe esplanadă vor avea posibilitatea să descopere savoarea preparatelor din carne de oaie și a brânzeturilor. De la eveniment nu va lipsi părintele acestei campanii menite să revitalizeze creșterea și consumul de carne de oaie. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, vine însoțit de vicepremierul Paul Stănescu, senator de Olt, și de alți oficiali din Guvernul României.
19 Iun 2018