Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cărți funciare pentru toată comuna Oboga
14.06.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 213

Locuitorii comunei Oboga vor primi mâine cărțile funciare gratuite, realizate în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară. Întâlnirea va avea loc la sediul primăriei, în prezența directorului Agenției Naționale de Cadastru și Carte Funciară, Radu- Codruț Ștefănescu. Peste 4.000 de documente de proprietate, pe case, terenuri intravilane și extravilane au fost emise, în urma înregistrării sistematice începute încă de anul trecut.


 După Vișina Nouă, Vișina și Vădastra, localități cadastrate în totalitate din fonduri guvernamentale, de mâine și Oboga va avea cărți funciare pentru toate terenurile și clădirile din comună. Documentele de proprietate vor fi înmânate cetățenilor în cadrul unei întâlniri organizate de primăria din localitate. În total, 4.430 de cărți funciare au fost efectuate în Oboga, din ianuarie 2017, de când a demarat proiectul, și până acum. Edilul comunei, Tudor Matei, a explicat ce presupun aceste lucrări de cadastru, fără costuri pentru cetățeni.
Acest demers de înregistrarea sistematică a tuturor imobilelor este benefic atât pentru autoritățile locale, care vor scăpa de vechile registre și suprapunerile de suprafețe cât și pentru cetățeni.
Până acum s-au mai cadastrat în totalitate localitățile Valea Mare, Iancu Jianu, Brebeni, în cadrul unui proiect pilot, apoi Vișina Nouă, Vișina și Vădastra, în cadrul Programului Național de Cadastru. Urmează Milcovul, cu contract în derulare, pentru toată suprafața comunei. În afară de acestea, se cadastrează, în majoritatea localităților, sectoare din extravilan, iar reprezentanții Oficiului Județean de Cadastru și Carte Funciară Olt estimează că, până în 2020, 70% din întreaga suprafață a județului va avea cărți funciare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019