Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Firme care au „uitat” de impozite
05.06.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 415

Și-au extins clădirile ori le-au renovat, dar au uitat să declare noile investiții, pentru a plăti pe ele impozite locale. În fiecare an, mai multe firme din Slatina sunt găsite de angajații Direcției generale economice în situația de a nu plăti corect aceste contribuții locale. Unele dintre ele sunt societăți mari, cunoscute în oraș.


 Direcția Generală Economică Slatina desfășoară în fiecare an controale la agenții economici din oraș, pentru a verifica dacă au mai înregistrat investiții noi, pe care au omis să le declare, pentru a fi impozitate. Așa descoperă că unii agenți economici ocolesc legea sau uită că au această obligație și au achitat contribuții mai mici.
Anul trecut, de exemplu, la o societate din Slatina s-au constatat diferențe de impozit de peste 47.000 lei. În alte cazuri, sumele provenite din impozitele pe investiții noi au fost cuprinse între aproape 8.000 și 20.000 lei. Firmele prinse cu nereguli nu sunt pasibile de sancțiuni. Trebuie doar să achite impozitele, în funcție de valoarea reală a imobilelor.
Un complex hotelier și o fabrică de pâine cunoscută din Slatina sunt pe lista celor care au acumulat datorii din diferențe de impozit.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019