Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina: Două parcări subterane
04.06.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 5848

Primăria Slatina va amenaja două parcări subterane, în zone aglomerate ale orașului. Cel mai avansat dintre proiecte va fi implementat pe Aleea Muncii, în apropierea Școlii numărul 10. Acesta prevede ca deasupra parcării să fie amenajat un parc. Celălalt vizează baza sportivă de la Școala 5, care ar urma să fie reamenajată deasupra parcării.


În cartierele aglomerate ale orașului, în care locurile de parcare sunt mereu insuficiente, singura soluție pentru suplimentarea lor este amenajarea unor spații subterane sau etajate. Pe străzile înguste, în special în jurul școlilor, unde sute de mașini vin și pleacă zilnic, nu există spațiu ce poate fi transformat în parcare. După ce au analizat situația și au ajuns la această concluzie, reprezentanții municipalității au decis că trebuie să pună în aplicare proiecte noi, pe care le-au și început. Astfel, primul studiu de fezabilitate pentru o parcare subterană este aproape gata.
Și în zona Școlii „Nicolae Iorga”, la fel de aglomerată, se va construi o parcare subterană. Aici, proiectul este ceva mai amplu și presupune, pe lângă amenajarea locurilor de parcare, și modernizarea fostei baze sportive. Momentan se fac demersuri pentru preluarea terenului de sport de la Ministerul Tineretului și, în paralel, se lucrează la studiul de fezabilitate pentru parcare.

Fondurile pentru construirea celor două parcări vor fi suportate din bugetul local al Slatinei. Lucrările vor începe cel mai probabil de anul viitor.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019