Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
CAO, investiții în rețelele de apă și canalizare
24.05.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 277

Compania de Apă Olt investește peste trei milioane de lei în extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din Slatina. Investițiile sunt realizate exclusiv din fondul de întreținere, înlocuire și dezvoltare al operatorului, fără contribuția municipalității. Compania va demara și un proiect pilot, de amenajare a unor dispozitive de citire de la distanță a consumului, în zonele de case.


Consilierii locali au aprobat recent lista cu străzile pe care sunt programate investiții în rețelele de apă și canalizare. Sunt 30 de zone pe care sunt programate lucrări la modernizare la conductele și branșamentele de apă și încă zece zone în care au loc modernizări și extinderi ale rețelelor de canalizare. Cheltuielile sunt estimate la peste trei milioane de lei, suma fiind suportată în totalitate din Compania de Apă, din fondul de întreținere, înlocuire și dezvoltare.
Din aceste sume vor fi achiziționate și sisteme moderne de pornire a pompelor de apă, care presupun reducerea consumului de energie și o automatizare a sistemelor.


„Se aprobă utilizarea sumei de 3.100.000 lei constituită în fondul de întreținere, înlocuire și dezvoltare de către operatorul S.C. Compania de apă Olt S.A. pentru realizarea lucrărilor de reabilitare și extinderi rețele de apă, canal și achiziționare și montare sisteme de pornire electropompe prin soluția soft starter în municipiul Slatina”, se arată în proiectul aprobat recent de consilierii locali.
Sume importante vor fi alocate pentru achiziționarea unor aparate care permit citirea consumului de la distanță. Pentru început, acestea vor fi montate pe străzile Tudor Vladimirescu, Sopot, Canal Sopot, Cimitirului și Oltului, acolo unde se
înlocuiesc și apometrele vechi. Cei de la Compania de Apă vor să extindă sistemele de citire a contorului de la distanță pe cât mai multe străzi din oraș.
„Se aprobă utilizarea sumei de 69.514 lei pentru achiziționarea de module radio transmitere date la distanță pentru aparatele de măsură montate la utilizatorii ce locuiesc la case din Municipiul Slatina”, se mai precizează în proiectul de hotărâre.
Aparatele, instalate la fiecare consumator din cadrul acestui proiect pilot, vor transmite automat consumul de apă, în baza de date a operatorului. Astfel, încasatorul nu trebuie să mai bată la poarta fiecărui utilizator, să intre în curte și să citească datele de pe contor.

Lista completă a investițiilor programate de CAO:

LISTA Cu străzile din municipiul Slatina, propuse a se executa extinderi şi reabilitări de reţelele de apă potabilă, care nu au fost prinse în P.O.I.M.

1. Aleea Tineretului, zona de case în spatele blocului FB25, se vor construi blocuri de locuinţe (să transmită adresă investitorul) - extindere.
2. Strada Văilor reabilitare reţea apă pentru alimentarea blocurilor Văilor 18, 20 şi 22, care au rămas branşate pe reţeaua de distribuţie apă veche şi execuţie branşare cu reţeaua nouă de distribuţie apă din strada Plevnei la blocul 3 – reabilitare .
3. Strada Centura Basarabilor, între străzile Basarabilor şi Arcului. Reţeaua de distribuţie apă este veche şi din ea au fost branşate conducte noi, pe străzile : Arinului, Aleea Bradului, Aleea Castanilor, Aleea Plopilor - reabilitare.
4. Strada Sergent Major Dorobanţu Constantin, din strada Basarabilor, până în strada Arcului. Reţeaua de distribuţie apă este veche şi din ea au fost branşate conductele noi, pe străzile : Arinului, Aleea Bradului, Aleea Castanilor, Aleea Plopilor, Aleea Florilor – reabilitare .
5. Strada Arcului, din conducta de oţel Ø 700 mm, Bulevard A.I Cuza şi până la D.G.A.I.A cu preluare reţele apă din străzile : Sergent Major Dorobanţu Constantin, Aleea Plopilor, Centura Basarabilor, branşare blocuri strada Arcului pe partea cu această conductă şi traversare strada Arcului până în strada Zmeurei, pentru a se branşa cu conducta nouă din strada Zmeurei . Se va realiza inclusiv reţea apă şi branşamente pentru blocurile: B10 Centura Basarabilor, 2C12 Aleea Plopilor, B10 Arinului, FB 22 Arcului, D13 Arcului, B8 Arinului şi alte blocuri, care vor fi găsite branşate din conducta de distribuţie veche, branşată din cămin strada Arcului la blocul FB 22 Sc. A – reabilitare.
6. Aleea Rozelor blocurile : 1 (Bloc I.G.O. ), FB23, FA29, 2 T.C.I. ( blocul Hidroelectrica-strada Prelungirea Primăveri ) – reabilitare .
7. Strada Cireaşov, branşarea blocurilor nr. 5 şi nr. 6 Cireaşov, din conducta nouă din spatele blocurilor. Se va anula conducta de distribuţie veche rămasă în funcţiune decât pentru aceste blocuri – reabilitare .
8. Strada Aleea Tipografului, de la Staţia Treapta II până în spatele magazinelor Flor Man Still – reabilitare .
9. Conducta din strada Cuza Vodă - strada Dorobanţi - strada Elena Doamna - strada Văilor, ( conductă veche OL Ø150), vor fi preluate cu branşamente noi blocurile de pe conducta veche pe tot traseul . Se va face legătura cu conducta nouă PE, la blocul 7 (sau 9 ) strada Văilor – reabilitare .
10. Strada Văilor din conducta nouă de la Văilor blocul 19 spre blocurile 24, 25 strada Cuza Vodă, şi preluare branşamente blocuri – reabilitare .
11. Strada Văilor, intrare între blocurile 7 şi 9 spre blocurile : Văilor 34, 32, 30, 28, 26, 24 şi branşamente noi la aceste blocuri – reabilitare .
12.Intrare din strada Văilor pe lângă blocul 22 strada Ecaterina Teodoroiu spre blocurile :1, 3, 5 şi scările blocului 22 inclusiv branşamente blocuri – reabilitare .
13. Strada Ecaterina Teodoroiu, blocurile 21, 23 şi blocul 24, branşamente blocuri.
14.Strada Zorleasca, de la intersecţia cu Strada Poienii, partea stângă pe sensul de mers din strada Banului spre strada Milcov, până în capătul străzii Zorleasca – reabilitare .
15.Strada Drăgăneşti, conducta veche din care se branşează : Spital Dermato, blocurile G1, G2, G3, fostul cămin liceu Construcţii, S.C.ACETI şi sediul S.C. CAO – reabilitare .
16.Strada Tunari prin spatele blocului Tunari 12, spre strada Cireaşov blocul 15 cu preluarea societăţilor din lateralul S.C. MAC Auto, inclusiv preluare branşament apă la S.C. OLT PIESS – reabilitare .
17.Reţea de apă strada Ion Moroşanu cu branşamente case şi instituţii publice – reabilitare .
18.Reţea de apă strada Griviţei cu branşamente case şi instituţii publice – reabilitare .
19.Reţea de apă strada Speranţei până Punct Termic Primărie cu branşamente case şi instituţii publice, inclusi Primăria Municipiului Slatina – reabilitare .
20.Strada George Poboran intersecţie cu strada Abatorului de la Hotel ZYTO, la stadion în colţ la Spălătorie Auto şi preluare conductă Parc Nautic, care este nouă Pe – reabilitare.
21. Branşamente din strada Fundătura Zăvoiului, pentru : a ) Hidroconstrucţia b ) Hidroserv c ) Energomontaj – reabilitare
22.Reţea apă din strada Tudor Vladimirescu spre blocul 1 Tudor Vladimirescu şi societăţile comerciale Lavoro, Boniplast, e.t.c. . O porţiune din reţeaua de distribuţie apă existentă, este aeriană şi îngheaţă iarna iar vara se încălzeşte iar conducta din oţel, este veche – reabilitare .
23.Strada General Aurel Aldea, preluare blocuri 1,2,3,4,…….şi hotel Senator, din conducta nouă Pe şi scoatere din funcţiune conductă veche – reabilitare .
24.Strada Prelungirea Tunari, toate blocurile cuprinse între Bulevardul A.I.Cuza, strada Prelungirea Tunari şi strada Tunari ( printre care blocurile S6,S7,S8,S9, FB 28, FB26, FB27, S34, S24, e.t.c.) şi scoaterea din funcţiune reţea veche – reabilitare.
25.Strada Depozitelor, înlocuire conductă veche de distribuţie şi branşamente apă pentru S.C. REMAT şi S.C. ROMTELECOM depozit sau magazie, care are periodic avarii, precum şi execuţia tuturor branşamentelor apă la beneficiarii serviciului de alimentare cu apă potabilă de pe strada Depozitelor, unde s-a introdus conductă nouă Pe Dn 250 mm şi scoaterea din funcţiune conductă veche care funcţionează în paralel cu conducta nouă – reabilitare.
26. Strada Prelungirea Piteşti, de la sens giratoriu str. Piteşti- Cireaşov- Prelungirea Piteşti şi până la intersecţie cu strada Grigore Alexandrescu, înlocuire conductă şi branşamente proprietăţi – reabilitare .
27. Oituz, din Staţia de pompare apă, până la intersecţia cu strada Varianta Oituz, conductă fontă Ø 100 mm, veche cu frecvente defecţiuni - reabilitare .
28. Strada Prelungirea Tunari, de la blocul S28 şi S29, până la casele construite şi în construcţie, pe lângă canalul care vine de la Vamă – extindere .
29. Strada Mânăstirii, branşamente blocuri 2A sc. A, 2A şi 2B sc. C şi D, din conducta care va traversa de la Arcului Bl. 3C sc. B . Branşare Bl. 2B sc A şi 2B sc. B str. Mânăstirii, precum blocurile 8A sc. A, 8B sc. A şi 8C sc. A str. Mânăstirii,din conducta Pe din strada Zmeurei şi executat branşare conductă Pe strada Zmeurei cu conducta Pe strada Mânăstirii, pe partea cu blocurile 1C sc A 3ABC sc A . Preluare bloc 10 sc. A şi sc. B, din conducta Pe strada Mânăstirii la Bl. 5Ab sc. B, unde este lăsată vană în cămin . Se va scoate din funcţiune reţeaua veche strada Zmeurei, din zona locurilor Arcului bl. 11B sc. A şi 9A, precum şi conducta veche strada Mănăstirii pe partea cu blocurile 3ABC sc. A,B şi C, precum şi conducta veche care traversează strada Mânăstirii la bl 10 sc. A şi B .
30. Procurare, montare sisteme de pornire electropompe la SP Salcia si SP N. Balcescu prin solutia soft starter.

LISTA Cu străzile din municipiul Slatina, propuse a se executa extinderi şi reabilitări de reţelele de canalizare , care nu au fost prinse în P.O.I.M

1. Aleea Tineretului, zona de case în spatele blocului FB 25 - extindere .
2. Strada Cimitirului, de la intersecţia cu strada Carol I, până la grădina zoologică – extindere
3. Strada Cimitirului, de la intersecţia cu strada Carol I până la Mânăstirea Strehareţi - extindere.
4. Strada Zăvoiului - în lista P.O.I.M. este prinsă decât fundătura Zăvoiului – extindere .
5. Reabilitare conductă canalizare care preia blocurile GA 27 şi GA28 ce trece prin curtea şcolii generale numărul 8, pentru desfundare canalizare se impune accesul la căminele din curtea şcolii – reabilitare .
6. Racordare bloc 19 strada Mihai Eminescu, în reţeaua publică de canalizare nouă – reabilitare .
7. Strada Prelungirea Tunari, de la blocul S28 şi S29, până la casele construite şi în construcţie, pe lângă canalul deschis de la Vamă – extindere .
8. Strada Vederii, canalizare legătură BL. 2 Vederii spre Ana Ipătescu, canalizarea este surpată pe o porţiune şi racordul blocului 2 strada Vedereii spre Ana Ipătescu nu funcţionează decât pe un by- pass - reabilitare.
9. Realizare racordare casetă din strada Oituz, la reţeaua de canalizare strada Nicolae Titulescu – reabilitare .
10.Realizare racordare bloc FB 9 Aleea Muncii în canalizarea principală, zona Blocurilor CAM 2, CAM3 – reabilitare .


 

cao investitii slatina
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019