Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Orizont 2020: Oltul, cadastrat în proporție de 70%
15.05.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 195

A început timid, în 2009, cu un proiect pilot care a adus cărți funciare gratuite pentru casele și terenurile din trei localități, iar acum sunt în derulare 197 de contracte de prestări servicii în majoritatea localităților din Olt. Cadastrarea gratuită, care va face ordine în actele de proprietate și va rezolva toate probleme de fond funciar, va acoperi 70% din suprafața județului, până în 2020, estimează specialiștii.


 Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Olt a făcut astăzi bilanțul lucrărilor de înregistrare sistematică a terenurilor, derulate în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară. Județul Olt se menține pe primul loc la nivel național, ca număr de imobile cadastrate în acest program gratuit. Majoritatea contractelor de finanțarea vizează sectoare din extravilanul localităților.
Reprezentanții instituției estimează că, după finalizare acestor lucrări, adică până în 2020, Oltul va fi cadastrat în proporție de peste 70%.
Statisticele Oficiului de Cadastru arată că din 2016, de când s-au semnat primele 47 de contrate în cadrul Programului Național de Cadastru și până acum, s-au cadastrat suprafețe similare cu cele realizate la cererea beneficiarilor în ultimii 20 de ani.
Până acum s-au cadastrat în totalitate localitățile Valea Mare, Iancu Jianu, Brebeni, în cadrul unui proiect pilot, apoi Vișina Nouă, Vișina și Vădastra, în cadrul Programului Național de Cadastru. Urmează Oboga și Milcov, cu contracte în derulare, pentru toată suprafața comunelor.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE