Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Orizont 2020: Oltul, cadastrat în proporție de 70%
15.05.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 176

A început timid, în 2009, cu un proiect pilot care a adus cărți funciare gratuite pentru casele și terenurile din trei localități, iar acum sunt în derulare 197 de contracte de prestări servicii în majoritatea localităților din Olt. Cadastrarea gratuită, care va face ordine în actele de proprietate și va rezolva toate probleme de fond funciar, va acoperi 70% din suprafața județului, până în 2020, estimează specialiștii.


 Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Olt a făcut astăzi bilanțul lucrărilor de înregistrare sistematică a terenurilor, derulate în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară. Județul Olt se menține pe primul loc la nivel național, ca număr de imobile cadastrate în acest program gratuit. Majoritatea contractelor de finanțarea vizează sectoare din extravilanul localităților.
Reprezentanții instituției estimează că, după finalizare acestor lucrări, adică până în 2020, Oltul va fi cadastrat în proporție de peste 70%.
Statisticele Oficiului de Cadastru arată că din 2016, de când s-au semnat primele 47 de contrate în cadrul Programului Național de Cadastru și până acum, s-au cadastrat suprafețe similare cu cele realizate la cererea beneficiarilor în ultimii 20 de ani.
Până acum s-au cadastrat în totalitate localitățile Valea Mare, Iancu Jianu, Brebeni, în cadrul unui proiect pilot, apoi Vișina Nouă, Vișina și Vădastra, în cadrul Programului Național de Cadastru. Urmează Oboga și Milcov, cu contracte în derulare, pentru toată suprafața comunelor.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018