Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Fondurile europene, mai ușor de accesat prin AFIR
11.05.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 196

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale continuă să simplifice procedurile de accesare a fondurilor europene. Zilele acestea, oficialii instituției au anunțat că achizițiile publice din cadrul oricărui proiect de dezvoltare se vor derula într-un timp mai scurt. De asemenea, beneficiarii vor avea acces rapid la orice informație referitoare la regulile de primire a banilor europeni, prin intermediul unui portal unic, lansat recent. Președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, Alexandru Stănescu, a salutat inițiativa celor de la AFIR.


 Banii europeni vor ajunge mai ușor la beneficiarii care îi accesează prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Oficialii instituției au reușit să simplifice anumite aspecte din procesul de achiziționare a bunurilor sau serviciilor. Astfel, Manualul de proceduri pentru atribuirea contractelor de achiziție publică a fost modificat, iar în noua formă permite derularea unei singure licitații pentru realizarea proiectului tehnic și a execuției lucrării. De asemenea, potrivit noii versiuni, procedurile de achiziție publică, care sunt, de fapt, și cea mai greoaie parte a implementării unui proiect, vor putea fi derulate chiar și înainte de semnarea contractului de finanțare cu AFIR, în anumite condiții. Simplificarea anunțată de cei de la AFIR a fost apreciată și de deputatul de Olt Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură, care a popularizat pe pagina sa de Facebook aceste demers.
„AFIR a publicat pe pagina de internet www.afir.info o nouă versiune a Manualului de proceduri pentru atribuirea contractelor de achiziție publică pentru proiectele finanțate prin PNDR”, a anunțat Alexandru Stănescu
Directorul AFIR, Adrian Chesnoiu, a explicat că a găsit înțelegere inclusiv la Agenția Națională pentru Achiziții Publice, pentru a putea pune în aplicare noile prevederi.
„Solicitările beneficiarilor PNDR ne-au determinat să încercăm în colaborare cu președintele ANAP, domnul Bogdan Pușcaș, să găsim soluții pentru a accelera și simplifica procesul de achiziții publice. Am beneficiat inclusiv de sprijinul ministrului Agriculturii, domnul Petre Daea, și al domnului secretar de stat Alexandru Potor, precum și al Guvernului României, și acum suntem în măsură să propunem aceste noi proceduri mai flexibile, pragmatice și mai rapide. Voi continua să tratez cu maximă importanță orice sugestie și propunere, pentru că sunt convins că scopurile AFIR și ale beneficiarilor nu sunt antagonice, ci dimpotrivă, convergente, pentru dezvoltarea satului românesc.”, a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.
Pe lângă aceste modificări care vor scurta achizițiile publice din cadrul proiectelor derulate prin AFIR, agenția a lansat în un portal unic, www.finanțare-rurală.ro, o platformă online dedicată furnizării printr-un singur punct de acces a informațiilor utile privind modalitățile de obținere a fondurile europene pentru agricultură și dezvoltare rurală.
„…Îmi doresc ca acest nou canal de comunicare să fie unul dinamic, adaptat la nevoia de informare a solicitanților și a beneficiarilor, astfel încât să putem furniza printr-un singur punct de acces online, în cel mai scurt timp posibil, informații oficiale de interes pentru fermieri, procesatori, antreprenori și autorități publice” a precizat directorul general al AFIR.
Noua platformă online cuprinde informații referitoare la sursele de finanțare disponibile pentru proiectele de investiții în agricultură și în dezvoltarea mediului rural, precum și pentru plățile directe pe suprafață, pentru plățile compensatorii de mediu și climă, pentru împădurire și pentru plăţile privind bunăstarea animalelor.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019