Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Să avem grijă de mobilierul urban!
09.05.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1672

Cu 600 de coșuri de gunoi cu un design modern, băncuțe și jardiniere noi, Slatina se înfrumusețează. Autoritățile își propun ca, până la sfârșitul verii, să schimbe o bună parte din mobilierul urban. Slătinenii sunt încântați de aceste schimbări, dar se tem că unii dintre locuitorii orașului nu vor aprecia investițiile municipalității. Pe bună dreptate, ținând cont de faptul că unul dintre noile sisteme de colectare a deșeurilor stradale a fost deja vandalizat.


 În Slatina e nevoie de mobilier urban nou, au decis reprezentanții primăriei, după ce au tot reparat coșuri de gunoi, bănci și jardiniere. Încă de anul trecut au ales designul pubelelor stradale, robuste, confecționate din piatră, cu un sistem de închidere care nu permite aruncarea sacilor cu gunoi menajer. Firma de spații verzi, Dezvoltare Urbană Slatina, a început zilele acestea montarea lor, pe străzile Primăverii, Cornișei, Libertății și Arcului. În curând vor ajunge în oraș și alte obiecte de mobilier urban.
Slătinenii au remarcat sistemele moderne și se bucură că municipalitatea investește în înfrumusețarea orașului. Dar se tem că și acestea vor cădea pradă vandalilor.
Realitatea confirmă spusele oamenilor. Ieri dimineață, o tânără a trântit pe carosabil unul dintre coșurile de gunoi montate cu o seară înainte de autorități în zona Spitalului Județean.
Iar intenția municipalității de a pune băncuțe noi în oraș a adus în discuție un lucru care nemulțumește o parte din locuitorii orașului. S-au văzut nevoiți să renunțe la băncile din fața blocului din cauza tinerilor gălăgioși care au pus stăpânire pe ele.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018