Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Distracție în natură, la malul Dunării
09.05.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 160

O zonă de promenadă pe faleză, un spațiu special amenajat pentru activitățile pescărești, dar și spații de agrement pentru copii și părinți, în pădurea din apropierea Dunării. Acestea sunt planurile autorităților din Corabia, care vor să pună în valoare frumusețile locului și să atragă cât mai mulți turiști către orașul de pe malul Dunării. O parte din aceste obiective vor fi realizate în scurt timp, pe fonduri europene.


 Cui nu i-ar plăcea să facă o plimbare pe faleza Dunării, pe o cale de acces nouă și modernă. Și care pescar nu și-ar dori să aibă la dispoziție un spațiu în care să își amenajeze ustensilele? Reprezentanții Primăriei Corabia au început deja să lucreze la proiecte care cuprind aceste investiții, esențiale pentru atragerea turiștilor către orașul lor.
Între timp, edilul a făcut demersuri către legiuitorii țării, pentru a transforma pădurea din apropierea Dunării, un paradis verde încă neexploatat, într-o grădină publică. În acest fel, administrația locală poate investi în amenajarea unei zone de agrement.
Un demers asemănător a fost dus la bun sfârșit de o primărie din județul Giurgiu. Grădina publică, amenajată tot la Dunăre, a devenit un loc foarte căutat de cei care vor să stea în natură, departe de zgomotul orașelor.
Conducerea Primăriei Corabia a apelat la sprijinul unui proiectant cu experiență, care a reușit să atragă, în ultimii ani, fonduri europene pentru astfel de investiții. Astfel, spun reprezentanții autorităților, succesul acestor proiecte este aproape garantat.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018