Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina: Continuă cadastrarea gratuită
08.05.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 185

Primăria Slatina va semna un nou contrat de finanțare cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, pentru a continua cadastrarea gratuită a terenurilor extravilane din municipiu. Autoritățile fac apel la proprietarii suprafețelor vizate să aducă documentele solicitate, în vederea realizării de cărți funciare gratuite. Până acum, doar o treime dintre aceștia au făcut demersuri în acest sens.


 Cadastrare gratuită a sectoarelor din extravilan va continua și în 2019, la Slatina. Consilierii locali au aprobat astăzi un proiect referitor la acceptarea unei noi finanțări, în valoare de 155.000 lei, din partea Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Asta după ce anul trecut, în vară, municipalitatea a încheiat primul contract de acest gen, în valoare de 150.000 lei. Banii sunt destinați continuării lucrărilor de cadastru, în primul rând pentru sectoarele din extravilan, care nu au putut fi cuprinse în contractul trecut, dar și pentru sectoarele mixte, care conțin și terenuri intravilane.
Potrivit datelor furnizate de autoritățile locale, în extravilanul orașului ar fi aproximativ 2.000 de hectare pentru care s-ar putea emite cărți funciare gratuite. Până acum însă, doar o treime din proprietarii acestor suprafețe au adus documente de proprietate și acte de stare civilă, pentru începerea lucrărilor de cadastrare.
Municipalitatea va avea la dispoziție doi ani, din momentul încheierii noului contract, pentru realizarea cărților funciare. Lucrările vor fi realizate de o firmă specializată, în baza unui contract semnat între aceasta și autorități, la tarife stabilite de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Proprietarii nu vor plăti nimic, sumele fiind asigurate integral din bugetul agenției de cadastru.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019