Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Slatina: Continuă cadastrarea gratuită
08.05.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 165

Primăria Slatina va semna un nou contrat de finanțare cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, pentru a continua cadastrarea gratuită a terenurilor extravilane din municipiu. Autoritățile fac apel la proprietarii suprafețelor vizate să aducă documentele solicitate, în vederea realizării de cărți funciare gratuite. Până acum, doar o treime dintre aceștia au făcut demersuri în acest sens.


 Cadastrare gratuită a sectoarelor din extravilan va continua și în 2019, la Slatina. Consilierii locali au aprobat astăzi un proiect referitor la acceptarea unei noi finanțări, în valoare de 155.000 lei, din partea Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Asta după ce anul trecut, în vară, municipalitatea a încheiat primul contract de acest gen, în valoare de 150.000 lei. Banii sunt destinați continuării lucrărilor de cadastru, în primul rând pentru sectoarele din extravilan, care nu au putut fi cuprinse în contractul trecut, dar și pentru sectoarele mixte, care conțin și terenuri intravilane.
Potrivit datelor furnizate de autoritățile locale, în extravilanul orașului ar fi aproximativ 2.000 de hectare pentru care s-ar putea emite cărți funciare gratuite. Până acum însă, doar o treime din proprietarii acestor suprafețe au adus documente de proprietate și acte de stare civilă, pentru începerea lucrărilor de cadastrare.
Municipalitatea va avea la dispoziție doi ani, din momentul încheierii noului contract, pentru realizarea cărților funciare. Lucrările vor fi realizate de o firmă specializată, în baza unui contract semnat între aceasta și autorități, la tarife stabilite de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Proprietarii nu vor plăti nimic, sumele fiind asigurate integral din bugetul agenției de cadastru.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018