Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Coșuri de gunoi moderne, la Slatina
08.05.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 5172

Mult așteptate de slătineni, primele coșuri de gunoi realizate din piatră și metal, greu de vandalizat, au fost montate aseară în Slatina. Mai întâi pe strada Primăverii, apoi pe Cornișei și Libertății. Inițial, autoritățile au comandat 300 de sisteme moderne, apoi numărul lor a fost suplimentat, astfel încât să fie acoperită cea mai mare parte a orașului.


 A fost o adevărată desfășurare de forțe aseară, pe strada Primăverii din Slatina, locul de unde a început amplasarea noilor coșurilor de gunoi. Angajați ai firmei de spații verzi, Dezvoltare Urbană, supravegheați de directorul societății, Florin Dumitrescu, și viceprimarul Claudiu Stăncioiu au stabilit unde și cum vor fi amplasate primele sistemele moderne de colectare a gunoiului stradal.
De la sediul firmei de spații verzi, de pe strada Tudor Vladimirescu, au fost aduse rând pe rând coșurile de gunoi care și-au găsit locul, deocamdată, pe străzile principale.
Alte coșuri, cu același sistem modern care nu permite aruncarea gunoiului menajer în ele, vor fi montate în această seară, pe alte străzi, anunță reprezentanții municipalității.
Nici nu au terminat muncitorii de amplasat sistemele noi de colectare a deșeurilor stradale, că primul coș, nou-nouț, a căzut pradă unei tinere din Slatina. Pe imaginile surprinse în zona Spitalului Județean de camerele de supraveghere ale orașului se observă cum aceasta încearcă să miște coșul, iar dacă nu reușește îl împinge cu putere și îl trântește pe carosabil. Tot cu ajutorul camerelor video stradale, persoana respectivă a fost identificată.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018