Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Aviz pentru demolare la Unitatea Militară
08.05.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 3887

Consilierii locali ai Slatinei au fost convocați astăzi, în ședință de îndată, pentru a aviza demolarea clădirilor degradate de pe terenul fostei unități militare. Sunt trei imobile, date în folosință în anul 1913, care nu mai prezintă siguranță și nu mai pot fi folosite, potrivit unei expertize tehnice realizate recent.


 În timp ce specialiștii în lucrări publice ai Primăriei Slatina realizează documentele premergătoare licitației pentru noul parc, Direcția Administrarea Patrimoniului face demersuri pentru eliberarea terenului. Astfel, s-a finalizat procedura de includere în domeniul privat al Slatinei pentru cele trei clădiri ale Armatei, iar astăzi s-a obținut și avizul consilierilor locali pentru demolare.
O bună parte din terenul ocupat de aceste clădiri va fi transformat într-un parc imens, modern, cu pistă de alergare și un teren de sport multifuncțional. Potrivit fișei tehnice a proiectului, pista de alergare din tartan va avea o suprafață de aproape 1.500 de metri pătrați, iar terenul de sport multifuncțional va ocupa aproximativ 500 de metri pătrați. În parc vor fi și două locuri de joacă, unul de 230 și altul de 280 metri pătrați, dar și un chioșc și o terasă. În proiect este prevăzută și o stradă de acces, paralelă cu Bulevardul A.I. Cuza, care va face legătura între străzile Tunari și Artileriei. Vizitatorii parcului vor avea la dispoziție o parcare de 2.400 metri pătrați, situată la intrarea dinspre strada Tunari. Restul terenului este destinat construirii unui restaurant, cel mai probabil realizat de cei de la MC Donald’s, unui mall și unui cartier de blocuri.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018